Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (11:39:28) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Poreč: Uskoro izgradnja stanova iz programa poticane stanogradnje

Poreština, 12.02.2018. (15:58)
POS stanovi u Gulićima (arhiva)
POS stanovi u Gulićima (arhiva)

Iako se to iz neažurnih podataka na službenim internetskim stranicama Agencije za pravni promet nekretninama nije dalo zaključiti, iz spomenute smo državne agencije ipak dobili potvrdu da je izgradnja 6 višestambenih zgrada iz programa poticanje stanogradnje (POS) u Poreču u fazi javnog nadmetanja za izvođača. Radi se o ukupno 30 stanova, a javno otvaranje ponuda predviđeno je za 26. veljače.

Podsjetimo, Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje donesena je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 23. prosinca 2013. godine. Konačna lista prvenstva za kupnju stanova iz Programa poticane stanogradnje datira iz listopada 2014. godine (preuzeti je možete na kraju ovog teksta.

-Izgradnjom POS-ovih stanova zatvara se jedan ciklus. Naime, još 2014. godine Grad Poreč je dovršio svoj dio posla - listu budućih stanara, određene dozvole i ostalo. Drago mi je što smo dočekali da Agencija za promet nekretninama, koja je i investitor, otvori natječaj i da će uskoro novih pet zgrada sa sveukupno 30 stanova u Vranićima-Gulićima otvoriti vrata novim vlasnicima. Ne planiramo tu stati - u Poreču se uvijek radilo i već sada razmišljamo o pitanju stanovanja u Poreču - primarno o deficitarnim kadrovima, koje je potrebno zadržati jer su nam, kao zajednici, potrebni, izjavio ja gradonačelnik Loris Peršurić za Parentium.

Preuzimanje: Konačna lista prvenstva za kupnju POS stanovaMobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4