Početna
Srijeda, 16.Siječnja 2019 (09:56:43) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

Porečki Maximvsi na dvoranskom atletskom prvenstvu za kadete i kadetkinje

Sport, 12.02.2018. (09:29)

U Rijeci je u subotu održano dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje na kojem je nastupilo 300-tinjak mladih atletičarki i atletičara iz 28 klubova.

Posebno se istakla Lucija Grd koja je u finalu istrčala novi dvoranski kadetski rekord na 60 metara prepone-0,762 u vremenu 9,03 (u kvalifikacijama prije toga izjednačila je stari rekord s 9,07). Osim nje valja spomenuti Zvonimira Tirića koji je osvojio dva naslova prvaka i to na 60 metara prepone-0,84 (8,68) i u skoku u dalj (6,12 metara), kao i Mateu Čerinu koja također s dva naslova odlazi iz Rijeke i to na 60 metara (7,86) i u skoku u dalj (5,47 metara).

Porečki Maximvsi su također imali svoja dva predstavnika, Andreu Matić, koja je još ovu godinu mlađa kadetkinja, te kadeta Mateja Oplanića. Matić je kao i uvijek bila odlična, te je u polufinalnoj utrci na 60 metara ostvarila ukupno 13. vrijeme istrčavši osobni rekord 8,34. S tim se rezultatom plasirala u "B" finale, gdje je još jednom popravila svoj najbolji rezultat istrčavši istu dionicu za 8,26 te tako ostvarila ukupno 8. rezultat natjecanja.

Naime, najboljih osam djevojčica se po rezultatu plasiralo u "A" finale, dok su one raspoređene od 9. do 16. mjesta dobile još jednu priliku za popravak svog vremena u "B" finalu. Matić očekuje za sedam dana jedno od najvažnijih natjecanja u dosadašnjoj mladoj karijeri - državno prvenstvo u dvorani za mlađe kadete.

S obzirom na dosad pokazano, realno je za očekivati postolje i medalju, a nijanse će odlučivati o njezinom sjaju. U skoku u dalj također je bila solidna, te je skokom od 4,52 doskočila na 14. mjesto. Oplanić je također imao solidan nastup - u utrci na 60 metara zauzeo je ukupno 31. mjesto rezultatom 8,31. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina