Mob:
Početna
Ponedjeljak, 19.Veljače 2018 (17:12:03) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Valamar zapošljava - suradnik u rezervacijskom centru (m/ž)

Radari i stanje na cestama (19.02.2018. 07:37)

Istra, 18.02.2018. (19:39)

Radari u Istri

 • Buzet-GP Požane,D201 08:00-09:30
 • Pula-Cesta prekomorskih brigada 08:00-10:00
 • Pula-Medulinska 10:00-12:00

Stanje na cestama

Zbog opasnosti od naleta na srnu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Kikovica, oko 67. km vozi se uz ograničenje brzine.

Za sve skupine vozila otvorene su:

 • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 06:15 sati);
 • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (od 07:00 sati).

Samo za osobna vozila, zbog bure, otvorene su:

 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica;
 • Jadranska magistrala (DC8) od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice te državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Ondić.

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Na cestama u Gorskom kotaru i Lici ima ugaženog ili razmočenog snijega, a na pojedinim se dionicama vozi usporeno i otežano.Snijeg povremeno i mjestimice otežava promet i u zaleđu Dalmacije i dijelu Istre. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti upozoravamo na mjestimičnu poledicu!

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Ažurne informacije u realnom vremenu možete pratiti na stranicama Hrvatskog autokluba.

Radovi na autocestama

 • zbog radova na sanaciji pokosa na vijaduktu Vela Draga (dionica čvor Vranja - čvor Veprinac), poslije naplate tunela Učka, između vijadukta Zrinšćak I i Zrinšćak II vozit će se uz privremenu regulaciju. Za vrijeme radova bit će zabranjen prolazak vozilima čija širina prelazi 3 m.

Ceste zatvorene zbog radova

 • do 28. veljače zatvara se kružno raskrižje državne ceste Tar-Lanterna (DC75). Obilazak za osobna vozila je lokalnim cestama koroz Tar, za vozila do 8 tona ukupna mase preko Poreča i Kaštelira, a za teška teretna vozila preko Ponte Portona.
 • do 15. veljače 2018. u 15 sati bit će zatvorena državna cesta DC75 Vodnjan – Pula (od„Bunara“ do Paganora). Obilazak je gradskim i lokalnim ulicama i Istarskim ipsilonom.
 • do 6. svibnja 2018. bit će zatvorena državna cesta DC75 kroz Karigador, zbog rekonstrukcije državne ceste.
 • do 18.05.2018. god. do 17:00 sati zbog radova bit će zatvorena dionica državne ceste DC75 Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris. Obilazak za vozila do 8t ukupne mase je preko Murina (LC50004), a za vozila preko 8t ukupne mase je preko Sv. Marije na Krasu (ŽC5003).

Privremena prometna regulacija

 • do 19. veljače vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima na županisjkoj cesti ŽC5119 rotor Banjole-rotor Pomer
 • do 02. ožujka 2018. zbog radova na izgradnji spojnog kolektora uz državnu cestu DC303 na dionici Rovinjsko Selo-Gripole vozit će se uz privremenu regulaciju;
 • do 23.ožujka 2018. zbog radova na izgradnji kružnog raskrižja (DC66-DC75/DC400-DC421) Zračna luka Pula vozi se uz privremenu regulaciju;


Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi