Mob:
Početna
Utorak, 16.Siječnja 2018 (18:18:41) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
EHF EURO Croatia 2018

Miletić: Odluka Vlade o davanju jamstva Uljaniku jedina je ispravna i razumna odluka

Hrvatska, 11.01.2018. (19:11)

PULA – U ime IDS-a pozdravljam današnju odluku Vlade Republike Hrvatske o davanju državnog jamstva brodogradilištu Uljanik radi provedbe procesa sanacije i financijske konsolidacije društva. S obzirom na značaj brodogradnje u Hrvatskoj i na utjecaj kojeg ta grana ima na naše gospodarstvo, takva je odluka bila jedina ispravna, rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

-Brodogradilište Uljanik sastavni je dio gospodarstva Pule, ali i cijele Istre i zadovoljan sam što su naši brojni razgovori s Vladom o budućnosti Uljanika, koji s preko 2.000 radnih mjesta izravno ili neizravno uzdržava više od 10.000 stanovnika, urodili plodom.

-Podsjećam da je u 160 godina svog postojanja i uspješnog poslovanja Uljanik osigurao egzistenciju značajnom dijelu građana Pule i okolice. Uljanik danas gradi najmodernije brodove, ima punu knjigu narudžbi i prisutan je na globalnom svjetskom tržištu. Jedan je od najvećih izvoznika u Hrvatskoj, koji godišnje izvozi preko milijardu kuna.

-Takve impresivne rezultate uspio je postići unatoč činjenici da jedini od svih hrvatskih brodogradilišta nije saniran državnim, već lokalnim sredstvima.

-Vjerujem da će se svi složiti da Uljanik nije obično poduzeće. On je dio naše povijesti i tradicije, svojevrsni simbol Pule i sastavni dio našeg istarskog identiteta. Uvjeren sam da će nakon ove financijske konsolidacije, Uljanik dodatno ojačati svoju poziciju na tržištu i ostati prepoznatljiv simbol našeg gospodarstva, zaključio je Miletić u priopćenju za javnost. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda