Početna
Srijeda, 16.Siječnja 2019 (09:58:43) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Iskoristi priliku za dobar posao u Valamaru
Susret generacija 2019 - Disco Bar Kukuriku

Gabriella Uhl nova glavna selektorica 11 Rovinj Photodaysa

Kultura, 10.01.2018. (15:55)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Organizatori ovogodišnje 11. edicije Rovinj Photodaysa objavili su na svojim službenim stranicama da je godišnji natječaj za prijave fotografija otvoren do 31. siječnja 2018. te da je Gabriella Uhl nova glavna selektorica Photodaysa.

Gabriella Uhl je povjesničarka umjetnosti i kustosica, a trenutno je docentica i voditeljica programa za dizajn i menadžment u umjetnosti na magistarskom studiju Sveučilišta Metropolitan u Budimpešti, a predaje i na Sveučilištu u Kaposvaru, na Odsjeku za teoriju umjetnosti i povijest umjetnosti. Diplomirala je povijest i književnost (MA) na Sveučilištu Eötvös Lóránd (Budimpešta), s doktorskom disertacijom o srednjoeuropskoj baroknoj književnosti. Studirala je ekonomiju na Sveučilištu Corvinus (Ekonomskom i Tehničkom sveučilištu) i diplomirala povijest umjetnosti (MA) na Sveučilištu Eötvös Lóránd (Budimpešta).

Radila je kao istraživačica na Mađarskoj akademiji znanosti te kao glavni kustos Muzeja Ernst, vodećeg suvremenog izložbenog prostora u Budimpešti. Provela je četiri godine u baltičkim zemljama kao dopisnik vodećih mađarskih likovnih časopisa te kao istraživač u Centru za suvremenu umjetnost (Tallinn, Riga).

Bila je kustosica mađarskog paviljona na Biennalu u Veneciji, 2013. Radi kao likovni kritičar i free-lance kustosica. Bila je kustosica Mjeseca fotografije (Budimpešta, Mađarska) 2012. i 2014., a imenovana je i za glavnu kustosicu fotografskog festivala u Budimpešti za 2018. godinu. Članica je kustoskog odbora organizacije European Month of Photography. Kao istraživačica specijalizirala se na marginalnu i romsku umjetnost. Autorica je mnogih publikacija o suvremenoj Mađarskoj i srednjoeuropskoj umjetničkoj sceni.

IzvorMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč