Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:15:28) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Max City Advent

Poreč spreman za EHF Euro 2018.

Sport, 10.01.2018. (14:12)
Sve je spremo za rukometni Euro u Poreču
Sve je spremo za rukometni Euro u Poreču

Poreč je i službeno spreman za početak Europskog rukometnog prvenstva, izjavili su danas na prvoj konferenciji za novinare u sportskoj dvorani Žatika gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor porečke organizacije Roland Fable i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković.

Rukometne reprezentacije iz porečke skupine EURA 2018. stižu već danas i bit će smještene u hotelu Valamar Diamant, što je uvod u tri dana uživanja u vrhunskom rukometu. Dva dana uoči prve utakmice u tijeku su posljednji radovi poput ušminkavanja sportske dvorane Žatika i pokretanja akreditacijskog ureda za novinare, a sve bi trebalo biti spremno sutra, u četvrtak 11. siječnja, kad će probnu utakmicu odigrati mladi igrači Rukometnog kluba Poreč.

Sve će službe porečkog izdanja EURA tu utakmicu pratiti u punom pogonu, kao da se igra službena utakmica, rekao je direktor organizacije novinarima, pri čemu će nastojati uočiti i ispraviti još poneki eventualni propust.

Dolazi puno navijača, sportski kapaciteti u funkciji EURA

Porečka je skupina više nego zanimljiva, pogotovo kad su u pitanju Francuzi i Norvežani, prvaci i viceprvaci, za kojima su u Poreč pristigli brojni navijači koji će dobro popuniti osam trenutno otvorenih hotela, rekao je gradonačelnik Peršurić i dodao da je kao Porečan ponosan na još jednu vrhunsku manifestaciju kojoj je Poreč domaćin.

Osim Francuza i Norvežana, u porečkoj skupini su još Bjelorusija i Austrija, koja će također sa sobom zacijelo dovesti puno navijača.

Nije, stoga, čudno što su ulaznice za prvi dan rasprodane, dok ih se još ponešto za drugi i treći dan po cijeni od 300 kuna za dan može kupiti putem sustava ulaznice.hr

Za navijače je na središnjem gradskom trgu osigurana i fan zona, u kojoj će biti moguće uživo pratiti utakmice i dobro se zabaviti.

-Sljedećih će se dana puno pričati o Poreču i u konačnici će naš grad dobiti još jednu dobru reklamu, rekao je Peršurić novinarima, dok direktor Sportske zajednice ističe kako se još jednom pokazalo da Poreč posjeduje jaku sportsku infrastrukturu, sposobnu udovoljiti svim standardima koje propisuje organizacija velikih manifestacija. -U Prvenstvo ulazimo potpuno spremni, a sve je spremno i za Master coach seminar za rukometne trenere koji će se, također u organizaciji EHF-a, održavati paralelno sa prvenstvom, rekao je Mendiković dodavši kako je u cijelu priču uključeno više od 200 volontera i profesionalaca i svi su ostali porečki sportski kapaciteti trenutno zakupljeni u funkciji EURA.

Ni direktor organizacije nije skrivao zadovoljstvo odrađenim poslom koji je započeo 12. prosinca 2016. godine. Zahvalivši Gradu i Sportskoj zajednici na velikoj podršci tijekom proteklih 13 mjeseci, Fable je istaknuo kako su se potrudili da sve bude na najvišem mogućem nivou, odnosno da Poreč bude vrhunski domaćin kao i u ranijim prilikama.

Ograničenja u prometu i besplatno parkiranje

Prvenstvo otvaraju Bjelorusija i Austrija u petak u 18:15 sati, dok u 20:30 igraju Francuska i Norveška. Dvorana će svoja vrata za publiku otvarati sat i pol prije početka prve utakmice. Rezultate i raspored utakmica možete pratiti ovdje.

Gledateljima se savjetuje da na utakmice ne donose velike predmete poput kišobrana, jer ih u dvoranu neće moći unijeti. Preporuka je da u dvoranu zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja i navijača dođete ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve te da na vrijeme i bez žurbe zauzmete svoja mjesta.

Valamarovo parkiralište kod obližnjeg groblja na Žatiki bit će otvoreno, a parkiranje na njemu besplatno. Policija moli vozače da ne ometaju promet i ne parkiraju po zelenim površinama.

Cesta od rotora Parens do rotora Žatika (od Vukovarske do Karla Huguesa) bit će u dane odigravanja utakmica zatvorena za sav promet od 17 do 23 sata. Priopćenje za medije PU Istarske možete pronaći ovdje.

Velik interes novinara

Voditelj press službe Kristijan Klarić rekao nam je kako je ukupno oko 150 akreditiranih djelatnika medijskih kuća, od čega su stotinjak novinari, izvjestitelji, fotografi i komentatori. Prava na izravni prijenos iz Poreča zakupilo je devet TV i radijskih postaja. Najbrojnija je ekipa jedne norveške televizije, a među onima koji će prenositi utakmice je i TV iz Danske.

Osim iz hrvatske i država - sudionika skupine, u Poreč stižu i predstavnici medija iz Slovenije, Srbije, Kosova i BiH.

Cijena oko pet milijuna kuna

Gradonačelnik novinarima nije mogao odgovoriti na pitanje koliko će organizacija porečke skupine EURA koštati, jer će svi podaci biti poznati tek za nekoliko dana, kad se manifestacija završi. No, Parentium.com neslužbeno doznaje da se ukupan trošak kreće oko pet milijuna kuna, dok će razna oprema vrijednosti između milijun do milijun i pol kuna nakon prvenstva ostati na korištenje Sportskoj zajednici odnosno Gradu Poreču.

Fotografije

Roland Fable, Loris Peršurić i Alfredo Mendiković na današnjoj pressici
Novinari na pressici
Tribine porečke Žatike čekaju sudar titana, reprezentacija Francuske i Norveške
U dvorani Žatika postavljena su mjesta za osvježenje
Kao i kod drugih velikih manifestacija, Žatika je dobila četvrtu tribinu
Porečane i goste ovdje očekuje tri dana uživanja u vrhunskom rukometu
Mjesto odakle će Euro pratiti brojni novinari
Kamere su spremne u svijet poslati sliku Poreča


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.