Početna
Subota, 23.Lipnja 2018 (04:35:39) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

"Staging a play: Tartuffe" Matije Ferlina u Istarskom narodnom kazalištu

Kultura, 09.01.2018. (18:12)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Nakon premijere u Svetvinčentu te potom u Zagrebu, projekt nagrađivanog koreografa i redatelja Matije Ferlina, „Staging a play: Tartuffe“ u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, bit će izveden na početku 2018., 12. i 13. siječnja u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Nakon inscenacije drame „Staklena menažerija“ Tennesseeja Williamsa 2015. godine, koja je funkcionirala kao osnova za kreiranje prvog rada iz ciklusa Staging a Play, Matija Ferlin nastavio je istraživati odnos između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima. U drugom radu iz spomenutog ciklusa Ferlin se posvetio jednoj od najpoznatijih svjetskih komedija, Molièreovoj „Tartuffe“, čiji je dramski tekst umjesto kao tekstualni predložak, izvođačima poslužio kao slojevita koreografska partitura. Dramske su replike tako i u ovoj izvedbi dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati njegov karakterističan autorski stil.

Scenografiju potpisuje Mauricio Ferlin, glazbu Luka Prinčič (glazba) a dramaturgiju Jasna Jasna Žmak. Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

Priredio B. V.Mobilna verzija članka
23.06.2018. 04:00:15

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Tequila beach bar Poreč