Početna
Četvrtak, 15.Studenog 2018 (16:38:28) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Max City Pula

Tisuće lampica osvijetlile 2. Advent Poreč

Poreština, 07.12.2017. (11:55)

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca jučer je otvoreno drugo izdanje porečkog Adventa. Brojni sugrađani i gosti u srcu starogradske jezgre počeli su se okupljati već od 16.30 sati, gdje ih je dočekalo uređeno besplatno klizalište, bajkovita Kućica Djeda Mraza, bogato uređeni photopointovi i adventske kućice, umjetan snijeg, dekoracije i raskošan paviljon.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih. Posebno se zahvalio i svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija četrdesetodnevnog programa, uz besplatne koncerte, klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća.

Po paljenju lampica, pun Trg Matije Gupca zabavljali su Baredinesauri, a koncertom u 20 sati svoj prvi album predstavio je porečki pjevač Gordan Gregurović Gogo. Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, fritulicama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama. Redovi su se stvarali i za fotografiranje sa sv. Nikolom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i fotografirao se s njima u posebno uređenoj kućici.

Danas na programu u 17 sati je Čuvarica priča. Bajkovito obučena, stručna pripovjedačica najljepših dječjih bajki danas će kod Kuće Djeda Mraza okupljenim mališanima pričati najljepše blagdanske priče, a sve će to snimiti i ekipa TV Istre za emitiranje tijekom mjeseca prosinca. Od 19 sati nastupit će porečka ženska vokalna skupina Le Parentine, dok će se u isto vrijeme, u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta, otvoriti izložba fotografija Renca Kosinožića pod nazivom „Moje more“.

U Gradskoj knjižnici od ranog je jutra u punom pogonu Ured Djeda Mraza u kojem djeca mogu ostaviti pisamce sa blagdanskim željama, a u 18 sati bit će predavanje i edukativna radionica „Priča o bakalaru“ koje je pripremila je kustosica Etnografskog muzeja Istre Tanja Kocković Zaborski.

Svi posjetitelji svakodnevno mogu uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme na besplatnom klizalištu sve do konca zimskih praznika, 14. siječnja. Svima će biti na raspolaganju i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 sata, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 sati, 25.12. od 12 do 21 sat, 31.12. od 10 do 18 sati, 01.01. od 12 do 21 sat.

Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju svih na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić, koji će vikendom prometovati od tržnice do starogradske jezgre.

Organizator Adventa je Grad Poreč, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera. Suorganizatori su TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište, Usluga, Gradska knjižnica, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika, Sportska zajednica Grada Poreča, udruge, škole, vrtići i mnogi drugi.

Bogati program dostupan je na www.adventporec.com i na www.facebook.com/adventporec gdje se mogu pratiti sve izmjene u programu. Pa tako je za sutra najavljena kiša a koncert Vatre prebačen za subotu. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč