Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:15:31) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Night Express u Montani

Porečki Bal volontera: zahvalnice za 57 volontera

Poreština, 07.12.2017. (11:35)
Zahvalnice volonterima
Zahvalnice volonterima

Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa, Društva naša djeca, Gradske knjižnice, Društva invalida, udruga Garažno društvo i USB te Centra za inkluziju i pomoć u zajednici okupili su se prekjučer u Obrtničkom domu na tradicionalnom Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč.

Gradonačelnik Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 57 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2017. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova izrazito dobra komunalna opremljenost i prepoznatljivost po manifestacijama, već i njegovi stanovnici. „Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život“, rekao je Peršurić.

Dožupanica Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, koja sinoć nije bila prisutna samo u toj ulozi, već je ona i jedan od „krivaca“ da međunarodni volonteri već treću godinu za redom volontiraju u Poreču, pohvalila je u pozdravnom govoru rad i trud volontera, ali i tradiciju i snagu koju volonterstvo u Poreču ima. „Dobra djela i snaga volonterstva ne poznaju dobra i loša vremena, već se samo prilagođavaju novom vremenu i mogućnostima“, rekla je Ćakić Kuhar i kao pozitivan primjer navela korištenje europskih projekata i ugošćavanje međunarodnih volontera.

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području Poreča da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu sa Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Bal volontera upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč – Marina Štefanca, Nine Poropat, Riccarde Labinac i Antonele Glavić te etnografske skupine Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“, koji je nasmijao brojne okupljene u velikoj dvorani Obrtničkog doma. (dp)

Fotografije

Centar za inkluziju
Društvo Naša djeca Poreče
Dom za starije i nemoćne Poreč
Društvo invalida Poreč
Garažno društvo
Gradsko društvo Crvenog križa Poreč
Gradska knjižnica Poreč
Urbana subkulturna baza Poreč


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Pogrebne usluge Silentium