Početna
Utorak, 25.Rujna 2018 (23:53:42) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Oktoberfest by Valamar

Porečki Bal volontera: zahvalnice za 57 volontera

Poreština, 07.12.2017. (11:35)
Zahvalnice volonterima
Zahvalnice volonterima

Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa, Društva naša djeca, Gradske knjižnice, Društva invalida, udruga Garažno društvo i USB te Centra za inkluziju i pomoć u zajednici okupili su se prekjučer u Obrtničkom domu na tradicionalnom Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč.

Gradonačelnik Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 57 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2017. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova izrazito dobra komunalna opremljenost i prepoznatljivost po manifestacijama, već i njegovi stanovnici. „Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život“, rekao je Peršurić.

Dožupanica Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, koja sinoć nije bila prisutna samo u toj ulozi, već je ona i jedan od „krivaca“ da međunarodni volonteri već treću godinu za redom volontiraju u Poreču, pohvalila je u pozdravnom govoru rad i trud volontera, ali i tradiciju i snagu koju volonterstvo u Poreču ima. „Dobra djela i snaga volonterstva ne poznaju dobra i loša vremena, već se samo prilagođavaju novom vremenu i mogućnostima“, rekla je Ćakić Kuhar i kao pozitivan primjer navela korištenje europskih projekata i ugošćavanje međunarodnih volontera.

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području Poreča da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu sa Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Bal volontera upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč – Marina Štefanca, Nine Poropat, Riccarde Labinac i Antonele Glavić te etnografske skupine Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“, koji je nasmijao brojne okupljene u velikoj dvorani Obrtničkog doma. (dp)

Fotografije

Centar za inkluziju
Društvo Naša djeca Poreče
Dom za starije i nemoćne Poreč
Društvo invalida Poreč
Garažno društvo
Gradsko društvo Crvenog križa Poreč
Gradska knjižnica Poreč
Urbana subkulturna baza Poreč


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi