Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:15:54) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Održana redovna godišnja skupština: Društvo invalida Poreč i iduće godine nastavlja s projektom „Mobilni tim“

Poreština, 06.12.2017. (10:00)

Pomoć u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, nastavak provedbe projekta „Osobni asistent za četiri člana“, koji se realizira uz financijsku potporu države, psihosocijalna podrška članovima i njihovim obiteljima, aktivno uključivanje u život zajednice projektom „Sprječavanje prometne nekulture“, senzibilizacija djece i mladih za potrebe osoba s invaliditetom i drugo samo su neke od aktivnosti koje si je za iduću godinu zacrtalo Društvo invalida Poreč. Naime, prekjučer je održana redovna skupština ove udruge, kao i prigodni program povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Nakon prezentacije predsjednice društva Tihane Mikulčić, članovi su jednoglasno usvojili program rada Društva invalida i financijski plan za 2018. godinu.

Društvo planira i u sljedećoj godini nastaviti pružati različite oblike pomoći i podrške za sve članove, a koje će realizirati u okviru brojnih programskih aktivnosti kao što su, osim navedenih, uključivanje u kreativne radionice, informatičko opismenjavanje, omogućavanje prava na brojne povlastice koje su omogućile lokalne ustanove, tvrtke i obrti, uključivanje u organizaciju humanitarnih akcija, obilježavanja prigodnih datuma značajnih za osobe s invaliditetom, uključivanje u gradske manifestacije i nastavak provedbe brojnih projekata i radionica.

Na skupštini je istaknuto da je jedan od najznačajnijih projekata onaj pod nazivom „Mobilni tim“, čiji je cilj odgoditi ili spriječiti institucionalizaciju teško pokretnim članovima osiguravanjem kvalitetne podrške njima i njihovim obiteljima, kako bi im se omogućila sloboda izbora i odgovarajuća kvaliteta života u vlastitom domu i zajednici. Korisnicima ovog projekta bit će pruženi različiti oblici podrške kao što su posjete i pospremanje u kući, priprema jednostavnijih obroka, nabavka lijekova i namirnica, odvoženje na liječničke preglede, pomoć u obavljanju administrativnih i sličnih poslova pri nadležnim institucijama, odlasci u kraće šetnje, povremene posjete medicinske sestre, organizirani prijevoz prilagođenim vozilom, uključivanje u rad radionica i aktivnosti u prostorima društva.

Među korisnicima je i ove godine provedena anketa o zadovoljstvu „Mobilnim timom“. Korisnici su iskazali veliko zadovoljstvo pruženim uslugama i osobama koje ih provode. Planira se povećanje broja korisnika i osoba koje u sklopu ovog projekta pružaju podršku na terenu.

Iduće godine Društvo invalida nastavit će i s realizacijom uspješnih projektnih aktivnosti za koje među članovima vlada veliki interes kao što su informatička i kreativne radionice svake subote tijekom cijele godine. Od početka 2015. godine Društvo provodi projekt „Organizirano volonterstvo“ u koji je ove godine uključeno 13 stalnih i više od 30-tak povremenih volontera. Također, dogodine je namjera povećati broj volontera.

Početkom 2016. godine pokrenuta je uspješna akcija „Pokloni čep i pokreni svijet“ koja naišla na veliki odaziv građana svih uzrasta i poduzetnika s područja Poreča, općina Poreštine, Novigrada, Umaga, Medulina, Pule i Rijeke i šire. U 2018. godini planiran je nastavak ove uspješne akcije koja ne samo da udruzi donosi financijska sredstva od prodaje čepova, već je to aktivnost koja je uvelike pridonijela povećanju vidljivosti Društva invalida u zajednici i šire, značajno promovira sve aktivnosti, daje mogućnosti uključivanja novih volontera i slično.

Novogodišnja lutrija je projekt udruge koja će se u 2018. godini uspješno provesti već petu godinu za redom s još bogatijim fondom nagrada. Prikupljena sredstva koristit će se namjenski za održavanje prilagođenog kombi vozila, kupnju goriva, a preostali dio bit će za aktivnosti „Mobilnog tima“.

U svečanom dijelu održan je prigodni glazbeni program koji su izveli Denis Mikatović i Marijan Maraškin. Zatim je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović čestitala članovima Međunarodni dan osoba s invaliditetom a predsjednia Mikulčić je svima onima koji su u proteklom periodu pomogli radu društva uručila zahvalnice. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...