Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:14:10) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Night Express u Montani

Paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca danas se otvara 2. Advent Poreč

Poreština, 06.12.2017. (09:43)
Danas kreće Advent Poreč
Danas kreće Advent Poreč

Danas u 17 sati svoja vrata otvara drugo izdanje Adventa Poreč koji će službeno startati paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca. Program se nastavlja koncertom Baredinesaura te animacijom na ledu za najmlađe, a posebno će iznenađenje biti dolazak sv. Nikole, s kojim će se djeca moći fotografirati. Program otvorenja završava promocijom albuma „Samo ljubav“ porečkog pjevača, Gordana Gregurovića Goga.

Organizator, Grad Poreč, ove je godine, zajedno s partnerima Valamar Rivierom i Plavom lagunom, te suorganizatorima, turističkim zajednicama Poreča i Istarske županije, Uslugom Poreč, Gradskom knjižnicom i Pučkim otvorenim učilištem, Sportskom zajednicom i Udruženjem obrtnika, te svim porečkim školama, vrtićima i brojnim udrugama organizirao još bogatiji program koji će trajati 40-ak dana.

Žive jaslice iz Sv. Lovreča

Među brojnim novitetima je i uprizorenje živih jaslica iz Sv. Lovreča koje su na programu u nedjelju, 10. prosinca. Gostovanje u Poreču Lovrečanima će biti prvo ovogodišnje uprizorenje, a program će na Trgu Matije Gupca početi u 17 i trajati do 20 sati, sa sveukupno tri uprizorenja. Posjetitelje će u nedjelju dočekati betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, kao i stari zanati, dok će priču ukazanja pratiti pripovjedač te zbor s prikladnim pjesmama.

Danas kreće Advent Poreč
Koncerti na porečkom Adventu

Brojni koncerti i predstave

Uz brojne lokalne bendove poput Alfa Time Banda, Bluse Brajdersa, Baredinesaura, Farabuti banda, Tedi Lion banda, limene glazbe iz Sv. Lovreča i porečkih zborova Joakim Rakovac, Mosaico i Le Paentine, posebno izdvajamo koncerte Vatre, Gustafa, Songkillersa, božićni koncert Jelene Radan i Meritas, Nenu Belana i Fiumense, Night Expressa i Cirkusa. Za djecu će i ove godine biti organizirane dječje predstave petkom i subotom u režiji udruge Birikina i Istrainspirita, dok ih bogat program očekuje i u Gradskoj knjižnici i Pučkom otvorenom učilištu na radionicama, predstavama i Uredu Djeda Mraza. Ulazi na sva događanja su besplatni!

Porečka bajka

Tradicionalna Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta ponovno će se, od 18. do 21. prosinca, održati u bajkovitoj Vili Polesini, koja će biti odlična scenografija za omiljeno događanje u godini. Tijekom održavanja Porečke bajke Grad je osigurao poklon paketiće i kazališne predstave za čak 1.400 porečke djece.

Danas kreće Advent Poreč
Porečka bajka u Vili Polesini

Besplatne delicije na Slatkom i Badnjem jutru

Zbog velikog prošlogodišnjeg interesa, besplatna degustacija čokoladnih slastica i božićnih kolača, koju će za posjetitelje Adventa pripremiti učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, ove će se godine održati dva puta i to 9. i 16. prosinca. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno. Za nedjeljno Badnje jutro, 24. prosinca, organizirano je tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima uz besplatan bakalaj i vino, te koncert Baredinesaura.

Kuća Djeda Mraza

Novost koju donosimo ove godine razveselit će mališane – svakoga dana od 17 do 19 sati u bajkovito uređenoj kućici Djeda Mraza očekuje ih svijet mašte, veselja i druženja uz Djeda Mraza i njegove vjerne vilenjake.

Četiri dočeka Nove godine

Na tradicionalnom svečanom dočeku Nove godine na Trgu slobode okupljene će zabavljati Parni valjak, dok će se na Trgu Matije Gupca paralelno organizirati doček uz DJ Stanka Bondžu. Kao uvertira u pravi doček na Adventu se 31. prosinca u podne očekuje Dječji doček Nove godine uz dječji vatromet i predstavu Teatra Naranča, a za one najraspoloženije 1. siječnja organizirana je i repriza dočeka uz Night Express!

Danas kreće Advent Poreč
Besplatno klizalište za sve

Podsjećamo - svi posjetitelji će svakodnevno moći uživati u besplatnom klizanju i to uz besplatan najam opreme u periodu od 6. prosinca pa sve do konca zimskih praznika, 14. siječnja. Svima će na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 sata, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 sati, 25.12. od 12 do 21 sat, 31.12. od 10 do 18 sati, te 01.01. od 12 do 21 sat.

Na adventskim kućicama će se hrana, piće i slastice prodavati po prigodnim cijenama i to svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre.

Cijeli program dostupan je na www.adventporec.com ili na www.facebook.com/adventporec. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium