Početna
Utorak, 25.Rujna 2018 (23:53:04) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Oktoberfest by Valamar

Porečki učenici čitali korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

SŠ Mate Balote Poreč, 06.12.2017. (10:20)

U povodu Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, naši su učenici, u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč, ovog utorka posjetili Dom za starije i nemoćne osobe gdje su čitali različite naslove i razgovarali s korisnicima. Sve to održano je u sklopu projekta Gradske knjižnice pod nazivom „Sretne priče“.

Gradska knjižnica taj projekt provodi prvi i treći utorak u mjesecu u 11 sati i četvrtkom u 16 sati. Riječ je o projektu redovitog čitanja diljem Istarske županije, sve u suradnji s lokalnim gradskim knjižnicama. Ideja je da se u redovitim višemjesečnim jednosatnim posjetima čita različita literatura s namjerom da se korisnicima obogati vrijeme koje provode u domu. Osim čitanja knjiga, projekt uključuje i zajednički razgovor, druženje i promišljanje o pročitanoj temi.

Što učenici misle o volontiranju, kako im je bilo u Domu i planiraju li se opet uključiti u neki volonterski projekt ili aktivnost?

Karla Legović: „Volontiranje je zapravo divno iskustvo u kojem možemo ne samo pomoći drugim ljudima, već i nasmijati ih i popričati s njima. Danas nam je bilo vrlo veselo i sigurno ćemo se vratiti. Tamo su ljudi ispunjeni ljubavi, smijehom i igrom, kao što su i sami rekli – oni su veliki dječji vrtić. Volontiranjem se planiram baviti i ubuduće, jer me to jednostavno obogaćuje i tada sam bolja i sretnija osoba.“

Osim Karle Legović, u volontiranje su se uključili i učenici 4. razreda smjera agrotehničar, Mateo Antolović, Ana Kurelović i Antonio Červar. Oni su za druženje pripremili mnoštvo narodnih pjesama, ali i stihove Drage Orlića i Eveline Rudan.

Svim zainteresiranim predlažemo da pregledaju volonterske aktivnosti koje su ponuđene na stranicama Volonterskog centra Istre. Ovaj je projekt samo jedan od mnogih. Možda u vrijeme božićnih praznika pronađete i nešto za sebe! (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Istra & Craft Beer Festival
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina