Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:15:06) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Max City Advent

S Gradskog vijeća: od porečkog inovatora Ervina Matića kupiti napravu za održavanje stupova javne rasvjete

Poreština, 05.12.2017. (17:54)
Ervin Matić (foto: ARCA)
Ervin Matić (foto: ARCA)

Na ovogodišnjoj, 15. međunarodnoj izložbi inovacija "Arca" koja je u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske od 19. do 21. listopada održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, inovacija Porečana Ervina Matića sa dugačkim nazivom „Naprava za održavanje stupova, čišćenje i bojenje te izmjenu rasvjetnih tijela” proglašena je najboljom i dobila najprestižniju nagradu Grand Prix.

Stroj zamjenjuje nekoliko osoba koje inače boje ili čiste, odnosno održavaju rasvjetne stupove, a pomaže i pri zamjeni rasvjetnih tijela.

Težak je pedesetak kilograma i puno efikasniji od kamiona-dizalice, a njime se upravlja daljinskim upravljačem. Cijena mu je oko 20.000 eura, a ovisi o izboru alata i funkcijama koje obavlja.

Vijećnik Goran Gašparac (SDP) na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Poreča predložio da gradsko komunalno poduzeće Usluga Poreč kupi Matićev uređaj, jer bi se time autoru pomoglo da nastavi razvijati svoje inovacije, javnosti poslalo poruku da Poreč čvrsto stoji iza svojih sugrađana, te naposlijetku uštedjelo sredstva predviđena za održavanje javne rasvjete na području grada. 

Preuzimanje: Audio - inicijativa 

(dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda