Mob:
Početna
Ponedjeljak, 11.Prosinca 2017 (08:54:48) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču

Google lansirao Android Oreo Go Edition

Tehnologija/znanost, 05.12.2017. (16:45)
(Izvor:Vidi.hr)Link

Operativni mobilni sustav Android danas se nalazi na više od 2 milijarde uređaja širom svijeta, no za svaku novu inačicu koja se lansira, veliki broj slabijih telefona i tableta ispada iz igre jer ju ne podržava.

Google je stoga odlučio lansirati novi Android Oreo Go Edition operativni sustav koji će omogućiti korisnicima sa slabijim (entry level) uređajima da uživaju u blagodatima koje donosi najnoviji Android 8 Oreo OS, a stiže zajedno s lansiranjem Androida 8.1.

Uređaji koji će podržavati Android Oreo Go Edition trebat će između 512 i 1 GB RAM memorije, a kako bi to omogućio Google je u OS implementirao brojne optimizacije, ali i "tweakao" svoje vlastite aplikacije kako bi pomogao u "boostanju" performansi neovisno o specifikacijama uređaja.

Google kaže kako je zbog tih optimizacija prosječna aplikacija sada brža za 15 posto na Android Go uređajima, dok za pohranu treba čak 50 posto manje mjesta. Ovo se za sada odnosi samo na Google karte, no Google kaže kako surađuje s developerima na optimizaciji njihovih aplikacija.

 

Aplikacije koje već podržavaju Go inačicu uključuju Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome i Files Go.

Google navodi da Oreo Go posjeduje istu razinu zaštite kao "normalni" Android Oreo, s time da ju sada nudi na low-end uređajima.

"Android Oreo" je najsigurnija inačica Androida do sada, a kada kupite Android Oreo Go Edition uređaj, imat ćete potpuno iste sigurnosne značajke", navodi Google u svojem blogu.

Dakako, bez obzira na optimizacije, Android Go dolazi s nekim nedostacima, koji uključuju sporije učitavanje aplikacija, što je najviše uzrokovano ograničenim mjestom za pohranu.

Novi operativni sustav je već dostupan svim proizvođačima Android telefona i tableta, a prvi uređaji s predugrađenim Oreo Go Androidom će biti lansirani u Indiji, no za sada se još ne zna kada.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Optika Optiplaza Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi