Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:15:59) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Lara Jugovac izlaže u Dnevnom boravku Rojca

Kultura, 05.12.2017. (12:39)

U petak, 8. prosinca, u 20 sati u pulskom Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba „Detalj kao cjelina“ mlade pulske umjetnice Lare Jugovac.

Riječ je o seriji slika koje su, mada naoko različite, nastale na istom principu, slijedeći isti razvojni proces koji se odvijao od cjeline prema detalju i ponovo prema cjelini. Svaka je od njih za motiv pronašla objekt iz bliže ili dalje stvarnosti, te im njihovom redefinicijom udahnula novi karakter, podvrgnuvši ih drugačijem formativnom izričaju. Uzimajući elemente iz svakodnevice nastali su posve novi oblici koji odišu vlastitom svježinom, te balansiraju negdje na granici figuracije i apstrakcije u kojoj svatko, navodeći se vlastitim afinitetima, može prevagnuti strani koju sam odabere.

Iako zasnovani na istoj ideji, radovi bi se mogli podijeliti u dvije tematske skupine. Jedna od njih istražuje međuodnose novonastalih formi i njihove kompozicijske vrijednosti koje se, ovisno o promatraču, mogu doživjeti kao asocijativna potraga za izvorištem i kontekstom ili kao posve novi motiv koji nudi neke nove kompozicijske zakonitosti. Druga skupina u svoj izričaj dodaje novi element - crninu, prazni prostor koji se svojom jednobojnom jednostavnošću suprotstavlja zamršenim strukturama obojenih polja.

Lara Jugovac rođena je u Puli 1990. godine. Zatim je 2008. završila slikarski smjer u pulskoj Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna, a 2014. je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer likovna pedagogija. Tijekom studija je sudjelovala na raznim umjetničkim projektima poput Dana znanosti, kazališnih radionica teatra HKD, snimanja promotivnih dokumentarističkih videa i bavila se volonterskim radom s djecom različitih dobnih skupina. Po povratku u Pulu radila je u školi, te vodila i sudjelovala u više dječjih likovnih radionica. Ove je godine postala je članica udruge AnimatoRi, udruge za promicanje animacije, medijskog i filmskog stvaralaštva čije je sjedište u Rijeci.

Organizator izložbe je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i Zaklade Kultura nova. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč