Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (06:18:55) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Preminuo Angelo Tarticchio (1950. – 2017.)

Kultura, 14.11.2017. (08:31)
(Izvor:Glas Istre)Link

Poznati istaski pjevač, skladatelj, nekadašnji voditelj i glazbeni urednik Hrvatskog radija Pazin Angelo Tarticchio preminuo je u Puli.   Zaljubljenik u glazbu, njome se počeo baviti kasnih 60-ih godina, kao mladi bubnjar i bas-gitarist, ali i kao kompozitor. Njegove su pjesme izvodili mnogi izvođači, a njegovu veliku želju da postane autor ostvarila mu je Lidija Percan izvedbom pjesme "Dojdi u Pulu", a koja je snimljena 1970. godine.

Angelo Tarticchio nastupao je na brojnim festivalima diljem zemlje od kojih su najistaknutiji MIK – Melodije Istre i Kvarnera,   Zagrebfest te Splitski festival. Dobitnik je i više festivalskih nagrada, a surađivao je sa istaknutim skladateljima i tektopiscima. Snimio i brojne duete, a   osim u svojoj Istri i Hrvatskoj nastupao je i u inozemstvu.

Iza sebe je ostavio brojne kompozicije, a među njegovim najistaknutijim pjesmama su „Andemo in Barca", "U ime ljubavi", "In vino veritas", "Europa", "Ljubav u dvoje" i brojne druge.

Angelo Tarticchio bio je plemenit čovjek, idealist, ali prije svega veliki humanist što je potvrđivao nastupima na brojnim humanitarnim koncertima.

Posljednji ispraćaj Angela Tarticchia biti će u utorak, 14. studenog, u 15 sati na Gradskom groblju u Puli. (GI)Mobilna verzija članka

Oglasi

Tequila beach bar Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč