Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:35:22) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Amazon razvija besplatni streaming servis?

Tehnologija/znanost, 14.11.2017. (08:29)
(Izvor:Bug Online)Link

"Nekoliko ljudi bliskih kompaniji" najčešći su izvor šuškanja, glasina, a ponekad i točnih informacija vezanih uz nadolazeće proizvode i usluge u tehnološkom svijetu. Ovoga je puta iz ovog "visokog izvora" portalu AdAge otkriveno kako Amazon planira pokrenuti besplatnu inačicu svojeg inače pretplatničkog video streaming servisa Prime Video.

Za krajnjeg korisnika gledanje filmova, serija i drugih sadržaja na novoj bi platformi bilo besplatno, a cijela bi se stvar financirala poput klasične televizije – iz reklama. Navodno da predstavnici Amazona već aktivno razgovaraju s medijskim i TV kućama i ostalim izdavačima digitalnog sadržaja o suradnji na ovom projektu.

Amazon Prime Video inače je dostupan u skoro cijelom svijetu (pa tako i u Hrvatskoj) od prosinca prošle godine. Cijena pretplate je 10,99 dolara na mjesec, a nudi se i 30 dana besplatnog probnog razdoblja. Osim premium sadržaja koji se plaćaju, na ovoj je usluzi za sada moguće besplatno pogledati određeni broj dječjih crtanih filmova i dokumentaraca.

Kako bi lakše doveli razne izdavače na svoju besplatnu platformu u Amazonu im već nnude dijeljenje prihoda od oglasa, kao i vlastite kanale na kojima bi oni mogli svakodnevno postavljati novi sadržaj – u zamjenu za prihode od oglasa. Isto tako s vlasnicima videa dijelili bi se i podaci o gledanosti pojedinih sadržaja, nešto što streaming kuće trenutačno skrivaju "kao zmija noge".Mobilna verzija članka

Oglasi

Sabina travel - Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi