Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:23:04) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Peršurić: Pred nama je bolji i veći Advent od prošlogodišnjeg

Poreština, 13.11.2017. (20:27)
Nenad Velenik, Loris Peršurić, Vlatka Ilečić Arklinić i Eva De Zan Prusina
Nenad Velenik, Loris Peršurić, Vlatka Ilečić Arklinić i Eva De Zan Prusina

Danas je u gradskoj palači upriličena konferencija za predstavnike medija na kojoj su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor ureda TZ Grada Poreča Nenad Velenik, Vlatka Ilečić Arklinić (Valamar Riviera, voditeljica odjela destinacijskog menadžmenta) i Eva De Zan Prusina (Plava Laguna, voditeljica ureda za odnose s javnošću) predstavili program ovogodišnjeg, drugog izdanja porečkog Adventa.

Sve će započeti paljenjem blagdanskog svjetla na Trgu Matije Gupca na Sv. Nikolu, 6. prosinca u 17 sati i trajati do 7. siječnja 2018., a ove će godine, rekao je gradonačelnik Peršurić, sve to biti bolje i veće od prošlogodišnjeg izdanja, jer osim besplatnog klizališta, božićnog sajma, koncerata i dječjih predstava, program uključuje i uprizorenje živih jaslica i čak četiri verzije dočeka Nove godine, tri "prava" i jedan reprizni.

U kreiranju programa sudjelovali i građani

Gradonačelnik je osim Turističkoj zajednici, Plavoj Laguni i Valamar Rivieri zahvalio ugostiteljima i sponzorima, posebice školama, vrtićima, brojnim udrugama i svima ostalima koji su se uključili u projekt.

-Lani smo pokazali da imamo najbolji advent u Istri i šire te pobudili interes za njime i u ostalim gradovima. No, onaj pravi ugođaj moguće je doživjeti samo na porečkom Adventu u Parku Matije Gupca, rekao je Peršurić novinarima, naglasivši kako su u kreiranju ovogodišnjeg programa sudjeloval i građani, njih sedamstotinjak, i to putem odgovora na anketu objavljenu na web stranicama.

Osim na trgu u starogradskoj jezgri, dijelovi programa odvijat će se i u Pučkom otvorenom učilištu, Gradskoj knjižnici, sportskim dvoranama, galerijama i na drugim lokacijama u gradu. Klizalište će, baš kao i prošle godine, produžiti sa radom do početka nastave, a organizatori pripremaju ukupno više od stotinu događaja.

Gastronomska ponuda bit će bogatija od prošlogodišnje, a dodane su i dvije nove adventske kućice, pa će ih biti ukupno 11. Više od 1.400 poklona dobit će u Villi Polesini porečka djeca u sklopu Porečke bajke, a tu je i 16 dječjih predstava.

U Poreču je doček Nove godine uvijek poseban

-U Poreču je doček Nove godine uvijek bio poseban, pa će tako biti i ove godine, rekao je gradonačelnik Peršurić najavivši koncerte Marijana Bana i njegovih Diktatora, Cirkusa i drugih te glavni doček na Trgu slobode uz Parni Valjak. Alternativni doček bit će u Parku Matije Gupca uz DJ program, a 1. siječnja uslijedit će i repriza uz Night Express Band.

Nije organizator zaboravio ni najmlađe – za njih će na Trgu Matije Gupca na Silvestrovo u podne biti održan poseban doček uz glazbu, animaciju i dječji vatromet.

Rekordna turistička godina

Direktor TZ Poreč Nenad Velenik podsjetio je da je, zahvaljujući ulaganjima u smještajne kapacitete i organizaciju velikih događaja, Poreč postigao rekordne turističke rezultate. Tako je TZ na jučerašnji dan ostvarila 3,4 milijuna noćenja ili 9% više nego lani, a ovako sveobuhvatni program Adventa i atraktivan doček Nove godine dodatno će privući strane i domaće goste, rekao je Velenik izrazivši uvjerenje da će Advent u Poreču postati motiv dolaska novih gostiju.

-U program smo se uključili od samih početaka i smatramo kako imamo snage, kvalitete i znanja oživjeti dio godine u kojem potražnja za smještajem u našoj destinaciji nije tako velika. U svaki dio programa uključeni smo logistički ili financijski, jer vjerujemo da Poreč svojom kvalitetom može zadovoljiti i one goste kojima sunce i more nisu primarni motivi dolaska, rekao je Velenik zahvalivši Gradu na naporima da proaktivne snage Poreča i Poreštine uklopi u jedan cjeloviti program.

Iz gradskog proračuna je za program Advent Poreč izdvojeno pola milijuna kuna, još 300.000 dodala je Turistička zajednica Grada Poreča, a koliko su uložili hotelijeri nismo uspjeli doznati.

Lokalna i nacionalna medijska kampanja

-Osim na web i Facebook stranici, lokalna i nacionalna promotivna kampanja upravo startaju i na stranim tržištima, jer nam je cilj u Poreč privući i strane turiste, rekla je Vlatka Ilečić Arklinić.

Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta u Villi Polesini na rasporedu je od 18. do 21. prosinca, dok će besplatno klizalište kao jedna od najvećih atrakcija Adventa, rekla je Eva De Zan Prusina, biti otvoreno od 6. prosinca do konca zimskih praznika i radit će svakodnevno osim za blagdane od 10 do 22 sata. Kao i prošle godine, najam opreme i klizanje potpuno su besplatni. Na Badnjak će klizalište biti otvoreno od 10 do 18 sati, na Božić od 12 do 21, na Silvestrovo od 10 do 18, a 1. siječnja radno vrijeme bit će od 12 do 21 sat.

No, to nije sve, jer će svim posjetiteljima na raspolaganju (besplatno!) biti treneri klizanja.

Otvoreni hoteli i apartmanska naselja

Plava Laguna će tijekom blagdana u Poreču otvoriti šest svojih hotela (Parentium, Materada, Albatros, Molindrio, Plavi i Istra), baš kao i Valamar Riviera (Diamant, Riviera, Villa Parentino, Crystal i Zagreb te apartmansko naselje Diamant Residence).

Direktor TZ Nenad Velenik potvrdio nam je da i svi gradski hoteli bilježe dobar booking.

Progam Adventa Poreč 2017. možete pogledati ovdje.Mobilna verzija članka

(2847)

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore