Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:24:02) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Tjedna najava događanja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Poreština, 13.11.2017. (18:38)

Donosimo tjednu najavu događaja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč: kino program, tečajevi, upisi, radionice i još mnogo toga.

Kino:

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu obaviti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr i podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.

Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

Glazbeno-scenska djelatnost POUP-a

16.-18.11.2017. u 18h  ///  Ekipa iz džungle - sinkronizirano

IZVORNO IME: Jungle Bunch
REDATELJ: David Alaux  |  ŽANR: animirani
ULOGE: Paul Borne, Philippe Bozo, Pascal Casanova
TRAJANJE FILMA: 97 minuta 

SADRŽAJ FILMA: Maurice možda izgleda kao pingvin, ali on je pravi tigar iznutra! Odgojen od strane tigrova, on je najsmotaniji Kung fu majstor ikada. Zajedno sa svojim prijateljima, namjerava održati red i pravdu u džungli, kao što je njegova majka održavala prije njega.  Ali, to će biti teško, jer zla koala želi uništiti džunglu jednom zauvijek uz pomoć svoje vojske babuna.

16.-18.11.2017. u 20h  ///  Blade Runner 2049 – kat15

IZVORNO IME: Blade Runner 2049
REDATELJ: Denis Villeneuve  |  ŽANR: SF, triler
ULOGE: Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright
TRAJANJE FILMA: 163 minuta 

SADRŽAJ FILMA: Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina…

KAZALIŠTE

MOJA NUKLEARNA LJUBAV

U srijedu, 15. studenog 2017. s početkom u 20 sati održat će se kazališna predstava Moja nuklearna ljubav. Igraju: Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović i Filip Vidović.

Moja nuklearna ljubav obrađuje priče kojima duhovitost i neopterećeni, opušteni šarm priskrbljuje autoironični odmak pripovjedača, sadržan u njihovu vremenskom i emocionalnom odmaku od intenzivne bolesti ljubavi. Autori priča svjesni su vlastitih zabluda i s mazohističnim užitkom iscrtavaju skice svoje nemoći, pa okvir kazališne predstave čine situacije koje izdvojene iz konteksta mogu izgledati benigno i tinejdžerski naivno. Naivnost prelazi u egzistencijalnu mučninu tretmanom narativnog materijala na kazališnoj sceni. Da li su mladenački ljubavni jadi izraz trenutne nezrelosti ili obrazac za manipulativne odnose u zreloj dobi? Koliko ljudi nema luksuz naknadnog uvida u pogreške iz mladosti, ostajući njihov zarobljenik cijeloga života?

Cijena ulaznice je 50,00 kn. Rezervacije na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr, ulaznice je moguće preuzeti na blagajni kina i kazališta radnim danom od 17 do 20 sati. Na dan predstave, 15.11. 2017. ulaznice će se moći kupiti od 18 sati na blagajni kazališta

Likovna djelatnost

GALERIJA ZUCCATO

8. Photodistorzija

U  galeriji Zuccato (Dekumanska 34) samostalnom  izložbom predstavljen je fotograf Bojan Mrđenović, Prema izboru stručnog žirija na skupnom dijelu izložbe izlažu sljedeći autori: Anna Gaspotić, Buga Cvjetanović, Filip Milković, Ida Lohrer, Linda Golik Horvat, Magdalena Ptiček, Ivana Škvorčević. Izložba je otvorena od 27.10. do 25.11.2017. svakim danom osim nedjelje i praznika od 10.00 -12.00 te od 17.00 - 20.00.

MALA GALERIJA

U Maloj galeriji do 18. studenog otvorena je izložba fotografija Danka Stjepanovića "Jeliba, muette". Galerija je otvorena svakodnevno od 17 - 21 sat.

MALA GALERIJA

PARIŠKI MIROVNI UGOVORI 1947. - 70 ANNI: TRATTATI DI PARIGI 1947

Mala galerija (Narodni trg 1)
22.11. – 02.12.2017. 
otvorenje 22.11. u 19.00

Radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00 osim nedjelje i praznika.

Ove se godine obilježava 70. obljetnica potpisivanja Pariških mirovnih ugovora, kojima je, između ostaloga, određena i nova granica između Italije i tadašnje Jugoslavije. Naime, po okončanju Drugoga svjetskog rata postavljeno je pitanje pravednijega razgraničenja između tih dviju država, koje bi više bilo u skladu s etničkim granicama. Sporni je teritorij Julijske krajine 1945. privremeno podijeljen na Zonu A pod anglo-američkom i Zonu B pod jugoslavenskom vojnom upravom. Istarsko se stanovništvo podijelilo na one koji su željeli da njihov kraj pripadne Jugoslaviji i one koji su željeli da ostane u Italiji. Područje je obišla i Međusaveznička komisija koja je trebala utvrditi stanje na terenu i raspoloženje stanovništva. Konačno je odlučeno da veći dio Istre pripadne Jugoslaviji, a od preostaloga je dijela s Trstom osnovana nova država, Slobodni Teritorij Trsta. Odluka sila pobjednica kod dijela je istarskoga stanovništva izazvala nezadovoljstvo i želju za odlaskom, što je rezultiralo iseljavanjem velikoga broja talijanskoga stanovništva. Fotoizložba prikazuje stanje i događaje u tom dvogodišnjem razdoblju neizvjesnosti i nastojanja obiju strana da se izbore za što povoljniju odluku Mirovne konferencije u Parizu.

Obrazovna djelatnost

Želite li unaprijediti svoje znanje stranog jezika, javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč!

Upisujemo polaznike u napredne programe učenja engleskog, njemačkog i talijanskog jezika. Nastava se održava dvaput tjedno u popodnevnim satima, prema europskom referentnom okviru za strane jezike. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a stečeno znanje upisuje se u e-radnu knjižicu!

Za više informacija i upise, javite se na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail obrazovanje@poup.hr.

DODJELA NAGRADE SV. MAURA

povodom obilježavanja blagdana Sv. Maura, našega sveca zaštitnika, i ove će godine biti uručena Nagrada sv. Maura, u već tradicionalnoj organizaciji Grada Poreča-Parenzo i Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Svečana dodjela Nagrade održat će se u ponedjeljak, 20. studenoga 2017. u Istarskoj sabornici s početkom u 18 sati.

Program manifestacije:

ponedjeljak, 20. studenoga 2017., Istarska sabornica

18.00 predavanje - Kult svetog Maura: Između povijesti i legende, Gaetano Benčić, kustos Zavičajnog muzeja Poreštine

Svečana dodjela Nagrade sv. Maura

Nagradu će uručiti gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, gospodin Loris PeršurićMobilna verzija članka

(487)

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium