Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:21:26) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Moja nuklearna ljubav - analiza bolesne ljubavi u porečkom kazalištu

Kultura, 13.11.2017. (18:03)
Moja nuklearna ljubav - Teatar Rugantino
Moja nuklearna ljubav - Teatar Rugantino

Nakon rasprodane Crvenkapice u izvedbi Teatra Naranča koju su u nedjelju u porečkom kazalištu pogledali roditelji i djeca, već u srijedu, 15.11. na programu je nova predstava - Moja nuklearna ljubav, koja će se posebno svidjeti svima koji vole analizirati svoje i tuđe ljubavne odnose, a donosi gorko-slatke priče s internetskog foruma, objavljene pod temom: Kad si jadna šupendara (Priče iz prošlosti).

Riječ je o pomalo nesvakidašnjoj predstavi. Slomljena i usamljena srca objavljivala su svoje ljubavne dogodovštine na stranici Forum.hr i u to vrijeme imala preko tri milijuna čitanja. Redateljica Olja Lozica, čiji je ovo autorski projekt, i Teatar Rugantino te su priče pretvorili u predstavu. Grčevita želja za održavanjem ljubavnog odnosa, groteskna neravnopravnost između partnera i mučni osjećaj praznine na kraju svega samo su neke od karakteristika loših i toksičnih veza koje će prodefilirati porečkim kazalištem.

Moja nuklearna ljubav - Teatar Rugantino

Internetski jezik, brz i oslobođen pritisaka neposrednog autorstva te duhovitost i neopterećeni, opušteni šarm uz dozu autoironije opisat će intenzivnu bolest ljubavi kojoj su mnogi skloni. Zablude i razbijene iluzije, a povremeno i čisti mazohizam u ovoj predstavi nisu rezervirani samo za naivne tinejdžere, već i za sve one koji su u svojim greškama iz mladosti ostali zarobljeni dugotrajno.

U predstavi igra Lada Bonacci koja se Poreču predstavila na ovogodišnjem Zlatnom zubu u Mirisu lovine, a osim po kazališnim, pamtimo ju i po ulogama u TV serijama Crno-bijeli svijet, Larin izbor i Loza. Uz Bonacci tu su još Sanja Milardović, Petar Cvirn i Filip Vidović, sin pokojnog legendarnog glumca Ivice Vidovića.

Mlada, ali provjerena glumačka ekipa i iskren prikaz ljubavnih odnosa zabavit će sve ljubitelje dobrih kazališnih komada, a one koji će se pronaći u ljubavnim pričama obrađenima u Mojoj nuklearnoj ljubavi, predstava bi mogla potaknuti na razmišljanje o vlastitim obrascima u međuljudskim odnosima.

Predstava je u porečkom kazalištu na programu u srijedu, 15. studenog u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a ulaznice se mogu rezervirati online.Mobilna verzija članka

(418)

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina