Početna
Utorak, 16.Listopada 2018 (15:22:59) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda Poreč - Vaidya dr. Adwait Tripathi 12--17.11.2018.
Poreč DOX 8 - 22. - 27.10.2018

Ćićarija pod snježnim pokrivačem, velika tuča u Marčani i okolici

Istra, 13.11.2017. (17:05)
(Izvor:Glas Istre)Link

Prvi ovosezonski snijeg zabijelio je istarski sjever. Kiša je iznad petstotinjak metara nadmorske visine prešla u snijeg pa su Ćićarija i Učka osvanule pod snježnim pokrivačem koji mjestimično doseže i do petnaestak centimetara. Snijeg je u Lanišću, počeo padati oko 5 sati ujutro nošen jakom burom, ponegdje s olujnim udarima koja doprinosi osjećaju hladnog vremena. Ceste na području laniške općine prohodne su uz obaveznu upotrebu zimske opreme. 

Kako javlja meteorološki portal Istramet, rano jutros se između Istre i Cresa razvila jaka grmljavinska ćelija koja je mjestimično donijela vrlo obilnu tuču. Tučom se zabijelio velik dio općine Marčana, pa i Duga uvala gdje je tuča stvorila ledeni pokrivač. Suradnici Istrameta dojavljivali su da je jače tuče bilo i na Žminjštini, pogotovo u okolici Cera, te u okolici Valture. U dijelu južne Istre nakratko su, javlja također Istramet, zalepršale i krupne pahulje snijega. Promet je zbog leda na kolniku bio otežan.

Sjeverna Istra pogođena je obilnom kišom, pogotovo područje Umaga i podnožje Učke. I u nastavku dana očekuje se nestabilno i osjetno hladnije vrijeme. (G. ČALIČ ŠVERKO, Davor ŠIŠOVIĆ)Mobilna verzija članka

(845)

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda