Mob:
Početna
Ponedjeljak, 20.Studenog 2017 (03:06:49) - Godina:15

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču

Ćićarija pod snježnim pokrivačem, velika tuča u Marčani i okolici

Istra, 13.11.2017. (17:05)
(Izvor:Glas Istre)Link

Prvi ovosezonski snijeg zabijelio je istarski sjever. Kiša je iznad petstotinjak metara nadmorske visine prešla u snijeg pa su Ćićarija i Učka osvanule pod snježnim pokrivačem koji mjestimično doseže i do petnaestak centimetara. Snijeg je u Lanišću, počeo padati oko 5 sati ujutro nošen jakom burom, ponegdje s olujnim udarima koja doprinosi osjećaju hladnog vremena. Ceste na području laniške općine prohodne su uz obaveznu upotrebu zimske opreme. 

Kako javlja meteorološki portal Istramet, rano jutros se između Istre i Cresa razvila jaka grmljavinska ćelija koja je mjestimično donijela vrlo obilnu tuču. Tučom se zabijelio velik dio općine Marčana, pa i Duga uvala gdje je tuča stvorila ledeni pokrivač. Suradnici Istrameta dojavljivali su da je jače tuče bilo i na Žminjštini, pogotovo u okolici Cera, te u okolici Valture. U dijelu južne Istre nakratko su, javlja također Istramet, zalepršale i krupne pahulje snijega. Promet je zbog leda na kolniku bio otežan.

Sjeverna Istra pogođena je obilnom kišom, pogotovo područje Umaga i podnožje Učke. I u nastavku dana očekuje se nestabilno i osjetno hladnije vrijeme. (G. ČALIČ ŠVERKO, Davor ŠIŠOVIĆ)Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Optika Optiplaza Poreč