Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (06:14:49) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Abba real tribute band u Poreču

Uskoro rješenje za poplavljene podrumske prostorije u MO Mate Balote

Iz Grada Poreča, 12.10.2017. (16:14)
Spinčićeva ulica za vrijeme kiše pliva
Spinčićeva ulica za vrijeme kiše pliva

Velike količine oborina nedavno zabilježene u Poreču prouzročile su veliku štetu stanovnicima naselja Mate Balote i Spinčićeve ulice, kojima je voda prodrla u podrumske prostorije. Zbog toga je vijećnik Eugen Stanissa (IDS) na 4. sjednici Vijeća predsjedavajućem Deanu Pauletiću dostavio fotografije i pozvao gradske službe da učine sve što je u njihovoj moći kako bi taj problem bio riješen.

Nikad u posljednjih 40 godina voda nije prodrla u prostorije, kažu stanari iz Spinčićeve ulice. Pri rekonstrukciji zgrade Elektroistre, parkova i nogostupa uz nju, ali i kod postavljanja plinovoda, došlo je do promjene konfiguracije tla na sjevernoj strani naselja. Nogostup je podignut, zemlja nasuta, pa se sva voda iz smjera Konzuma i Elektroistre slijeva u temelje zgrade na kućnome broju 3. Posljedica velike količine padalina ovoga ljeta bio je nivo vode 30 cm viši od zaštitnog kamenog prstena zgrade, rekao je Stanissa.

Kao drugi problem, vijećnik je naveo veliko stablo bora na sjevernoj strani naselja, koji je svojim korijenjem već zasigurno probio temelje zgrade. Jedna je žila bila uklonjena prilikom postavljanja novog asfalta pred ulaz u pojedine zgrade i garaže, a oborinska voda se, zajedno sa kamenjem i zemljom koje sa sobom donese, zbog loše izvedenog asfaltiranja zadržava pred ulazom u garaže i zgradu.

Upravo je zbog poplavljenih ulaza i podruma na kućnim brojevima 4, 5 i 6 u naselju Mate Balote devedesetih godina u cijelome naselju ad hoc nadograđen sustav odvodnje, što je najuočljivije od podvožnjaka kod LaCopa do zgrada Faza I i II. Radi se o kanalima i žlijebovima pred ulazima u zgrade te nekoliko manjih rešetki za odvodnju oborinske vode. Žlijebovi su preplitki, a teren u padu, pa voda ne stigne do ulaza u kanal za oborinsku vodu, već se ponegdje prelijeva preko žlijeba u sam ulaz i curi dalje stepeništem na niži polukat, u podrumske prostore i donje stanove.

Gradonačelnik Loris Peršurić odgovorio je kako smo svi tijekom obilnih padalina svjedočili problemima ne samo u spomenutim naseljima, već i u Kukcima i na Stanciji Vodopija. -Osobno sam se angažirao sa komunalcima i vatrogascima da kratkoročno riješimo problem. Zajedno sa komunalnim odjelom planski ćemo prisupiti rješavanju problema na nekim lokacijama, rekao je Peršurić dodavši kako su građani Zadra uz količinu padalina sličnu onoj u Poreču, doživjeli pravi potop.

Parkiralište u Milohanovićevoj/Stipe Rajka čim prije asfaltirati

Vijećnik Stanissa dobio je upite više stanara MO Mate Balote na temu šljunčanog parkirališta između Milohanovićeve ulice i Ulice Stipe Rajka. Šljunak raznose vozila, a posebno su veliki problem oborinske vode koje pred neke ulaze zgrada donose ogromne količine materijala.  Vijećnikov prijedlog da se spomenuto parkiralište asfaltira gradonačelnik je prihvatio. Sredstva će biti osigurana u narednom proračunu, a uz asfaltiranje bit će riješen i problem odvodnje oborinskih voda. (dp)

Spinčićeva ulica za vrijeme kiše pliva
Asfaltiranje parkirališta sljedeće godine


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Tequila beach bar Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda