Mob:
Početna
Četvrtak, 19.Listopada 2017 (23:56:23) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
CROFISH - međunarodni ribarski sajam Poreč, dvorana Žatika - 26.-28.10.2017.
Poreč DOX #7 - 6. - 11.2017.

Exitova hit predstava Taksimetar stiže u Poreč

Kultura, 12.10.2017. (13:49)

Jesen u Poreču obilovat će zanimljivostima za sve ljubitelje filma i kazališta. Osim sedmog po redu Poreč Doxa koji počinje 6. studenog, u Pučkom otvorenom učilištu Poreč sprema se još jedna kazališna sezona. Za početak, 19. listopada iz zagrebačkog Teatra Exit stiže izvrsna predstava Taksimetar koja je u godinu dana prikazivanja stekla mnogobrojne obožavatelje.

Nakon što shvati da ne može otplaćivati kredit u švicarcima, Roman se okreće cesti, odnosno postaje taksist. Zijad Gračić, član ansambla Drame HNK-a u Zagrebu, čije je uloge na filmu i televiziji uz one kazališne teško i pobrojiti, utjelovljuje tako lik poštenjačine koji unatoč svim pogrešnim životnim odlukama i propuštenim prilikama nije izgubio svoju čovječnost.

Uz bok njemu, Gračićev mlađi kolega Robert Budak igra mnoštvo različitih karaktera koji ulaze u Romanov taksi, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Predstavu je režirao ravnatelj Teatra Exit Matko Raguž prema tekstu jednog od najcjenjenijih slovenskih pisaca i redatelja novije generacije Gorana Vojnovića. Slojevita priča koja kroz britku duhovitost publiku uvijek iznova nasmijava donosi mogućnost preispitivanja sterotipnih uvjerenja, a kako je za Novi list napisala teatrologinja i kazališna kritičarka Nataša Govedić, Taksimetar publiku ispunjava i “primjerima izgradnje kvalitetnijih međuljudskih odnosa”.

Taksimetar gledamo u POU Poreč 19. listopada u 20 sati, a ulaznice se, osim na blagajni, mogu rezervirati i online putem rezervacijskog sustava Učilišta (http://rezervacije-poup.hr).

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Optika Optiplaza Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina