Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (05:13:55) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Slovenci preuzeli 69% udjela u tvrtki Brioni

Gospodarstvo, 12.10.2017. (08:30)

Slovenska prijevoznička tvrtka Adventura Holding u čijem sastavu posluju autobuseri Avrigo i Izletnik, preuzela je 69-postotni udjel u istarskoj prijevozničkoj tvrtki Brioni. U kompaniji kažu da je to prvi korak prema širenju poslovanja preko granica Slovenije, a do 2020. godine cilj im je stupiti na tržišta Italije, Austrije i Mađarske. Vrijednost posla nisu objavili, piše Poslovni dnevnik.

Avrigo i Izletnik kao koncesionari u Sloveniji voze na gotovo 500 linija te tako povezuju gotovo polovicu slovenskog teritorija, a u budućnosti žele postati regionalni lider u prijevozu te turizmu.

“Preuzimanjem udjela u tvrtki Brioni dobivamo značajan tržišni udjel za prijevoz putnika na hrvatskom tržištu, uz 30 posto udjela koji držimo u Sloveniji. Brioni su jedan od najvećih autobusnih prijevoznika u Hrvatskoj i vodeći u Istri, što nam je bilo posebno važno. Tvrtka prevozi putnike na redovnim linijama unutar Hrvatske i međunarodnim linijama samostalno i u suradnji s FlixBusom, prevoze školarce i radnike, a imaju bogato iskustvo i s povremenim prijevozom po Istri, uključujući shuttle prijevoze do Zračne luke Pula”, stoji u objavi koju potpisuje direktor Adventura Holding Aleš Škerlak.

Škerlak napominje da namjera širenja nije samo zauzimanje tržišnog udjela, već i daljnji razvoj i optimizacija voznog parka, te udruživanje bogatog znanja i iskustva u području prijevoza putnika i stvaranje platforme za što bolju mobilnost putnika. Očekuju se tako i nove linije i bolja povezanost Slovenije i Hrvatske.

Inače, slovenska tvrtka u rujnu je kupila slovensku turističku agenciju STA, a najavljuju i preuzimanje jedne talijanske agencije.

 Cijeli članak možete pročitati ovdje.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
HAK Auto-klub Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4