Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (06:17:44) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Vana i Bruno u Kašteliru

Sponzorirani članak

14. i 15. listopada u Tinjanu vrhunska zabava uz 40 vrsta pršuta, glazbu i rekreaciju

Istra, 11.10.2017. (18:40)

U Općini istarskog pršuta 14. i 15. listopada bit će održan 11. Internacionalni sajam pršuta koji već niz godina u Tinjan dovodi brojne posjetitelje, prosječno oko 25 tisuća ljudi u dva dana. Izvrsna posjećenost i dobra prodaja zasigurno su razlozi zbog kojih je interes izlagača za sudjelovanje na sajmu iz godine u godinu sve veći, baš kao i šator u kojem se sajam održava.

Ove će se godine u Tinjanu predstaviti 40 pršutara, a osim hrvatskih stižu i oni iz Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije i Španjolske. Ljubitelji vrhunske delicije moći će kušati četrdeset vrsta pršuta, a kako se sa njime izvrsno sljubljuje vino, svoje će proizvode predstaviti i pet vinara. No, to nije sve – na vanjskom dijelu sajma i ove će godine u ponudi biti niz drugih proizvoda, a unutar glavnog sajamskog prostora uz pršut ćete moći pronaći i druge mesne delicije.

Svečano otvaranje 11. Internacionalnog sajma pršuta zakazano je za 11 sati 14. listopada, a tijekom otvaranja ISAP-a bit će proglašeni i najbolji pršuti u više kategorija.

Zabavni i sportski program

Tijekom dana u šatoru će posjetitelje zabavljati Luka Brgić, Duo Magnolia, Provin band, Emanon band, Bambus band i Kvartet Tirozin. Večernji sati subote 14. listopada rezervirani su za koncert Mladena Grdovića i Proletera. Sigurno ne manje zabavno bit će i posljednje večeri sajma. Naime, u nedjelju će biti održan koncert The Frajli i Replay banda.

Sastavni dio ovogodišnjeg sajma bit će i sportski programi, koji redovito privuku velik broj rekreativaca i zaljubljenika u predivne pejzaže središnje Istre. U subotu s početkom u deset sati starta turnir u pljočaknju – „Dobro došli z groton 2017.“. Tinjanski pljočkari, naime, igraju samo s kamenim pljočkama. U isto vrijeme kreću i pješačenje stazom suhozida te rekreativna biciklijada „Od lokve do lokve“, dok u Posti možete pogledati izložbu kosiri, ove godine naslovljene „Kovačija“.

Premijerni gastro show

Zaokružite u kalendaru 14. i 15. listopada, svratite do Tinjana – Općine istarskog pršuta, uživajte u izvrsnim delicijama, pogledajte gastro show koji će ove godine imati svoju premijeru, a kuhat će dva vrhunska kuhara iz Italije i Hrvatske. Prošećite sajamskim prostorom i uživajte u dobroj atmosferi i pozitivnim vibracijama.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu organiziraju Općina Tinjan, Udruga proizvođača Istarskog pršuta, Cerot d.o.o. te Merikane. Pokrovitelji ISAP-a su Predsjednica RH, Ministartsvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Istarska županija.

Ovogodišnji partner ISAP-a je Consorzio di Prosciutto di Parma. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Tequila beach bar Poreč