Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (05:15:00) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

U Kući fresaka u Draguću otvorena izložba Korta

Kultura, 11.10.2017. (10:52)

U ponedjeljak navečer je u Kući fresaka u Draguću u organizaciji Općine Cerovlje i Kuće fresaka otvorena retrospektivna izložba najuspješnijih radova foto natječaja Grimalda 2012. pod nazivom „Korta“.

Projekt Grimalda rezultat je uspješne dugogodišnje suradnje Likovnih stvaratelja Pazin i Udruge mladih Pagubice, što je rezultiralo nizom poznatih fotografskih natječaja u sklopu manifestacije "Supci pud mavricun".

Izložbi je prethodila prezentacija projekata Kuće fresaka u Draguću koju je održala voditeljica Kuće, Sunčica Mustač, naglasivši važnost fotografskog dokumentiranja u interpretaciji kulturne baštine. Zato je odabrana upravo tema Korta, koja na specifičan način interpretira baštinu Istre u mediju fotografije.

Radove najuspješnijih sudionika ovog natječaja (Siniša Pamić, Slavica Isovska, Kristian Macinić, Dalibor Talajić, Slađan Dragojević, Ivana Puškarić i Alen Niessner) predstavio je predsjednik žirija foto natječaja Grimalda 2012., kustos Gradske galerije Fonticus Grožnjan Eugen Borkovsky.

Analizirao je i konkretne radove s izložbe, grupirajući ih prema njihovom pristupu temi te razlikujući socijalno angažirane, portretne i one radove u kojima osjećamo nadrealistički moment, a pojedine aspekte i dublje protumačio.

Publici se predstavio i Igor Blagonić, organizator kulturnih događanja na području općine Cerovlje, koji i sam stvara u mediju fotografije, zahvalivši u ime organizatora na mogućnosti da se i na ovaj način sudjeluje u radu Kuće fresaka.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Cerovlje Emil Daus, a nakon službenog otvorenja, goste su do kasnih večernjih sati zabavljali Domaći muzikanti, bend iz okolice Draguća. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore