Mob:
Početna
Četvrtak, 19.Listopada 2017 (23:55:59) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
CROFISH - međunarodni ribarski sajam Poreč, dvorana Žatika - 26.-28.10.2017.
Poreč DOX #7 - 6. - 11.2017.

U Kući fresaka u Draguću otvorena izložba Korta

Kultura, 11.10.2017. (10:52)

U ponedjeljak navečer je u Kući fresaka u Draguću u organizaciji Općine Cerovlje i Kuće fresaka otvorena retrospektivna izložba najuspješnijih radova foto natječaja Grimalda 2012. pod nazivom „Korta“.

Projekt Grimalda rezultat je uspješne dugogodišnje suradnje Likovnih stvaratelja Pazin i Udruge mladih Pagubice, što je rezultiralo nizom poznatih fotografskih natječaja u sklopu manifestacije "Supci pud mavricun".

Izložbi je prethodila prezentacija projekata Kuće fresaka u Draguću koju je održala voditeljica Kuće, Sunčica Mustač, naglasivši važnost fotografskog dokumentiranja u interpretaciji kulturne baštine. Zato je odabrana upravo tema Korta, koja na specifičan način interpretira baštinu Istre u mediju fotografije.

Radove najuspješnijih sudionika ovog natječaja (Siniša Pamić, Slavica Isovska, Kristian Macinić, Dalibor Talajić, Slađan Dragojević, Ivana Puškarić i Alen Niessner) predstavio je predsjednik žirija foto natječaja Grimalda 2012., kustos Gradske galerije Fonticus Grožnjan Eugen Borkovsky.

Analizirao je i konkretne radove s izložbe, grupirajući ih prema njihovom pristupu temi te razlikujući socijalno angažirane, portretne i one radove u kojima osjećamo nadrealistički moment, a pojedine aspekte i dublje protumačio.

Publici se predstavio i Igor Blagonić, organizator kulturnih događanja na području općine Cerovlje, koji i sam stvara u mediju fotografije, zahvalivši u ime organizatora na mogućnosti da se i na ovaj način sudjeluje u radu Kuće fresaka.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Cerovlje Emil Daus, a nakon službenog otvorenja, goste su do kasnih večernjih sati zabavljali Domaći muzikanti, bend iz okolice Draguća. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Sabina travel - Poreč
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Mirtex International d.o.o.