Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (06:18:07) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Abba real tribute band u Poreču

Sponzorirani članak

Više od 60 tisuća posjetitelja Poreč Open Air festivala

Poreština, 10.10.2017. (11:43)

Drugo izdanje festivala Poreč Open Air brojnim je događanjima u 59 dana trajanja privuklo više od 60 tisuća posjetitelja. U 20 raznolikih zabavnih programa na 16 porečkih lokacija uz 130 izvođača podjednako su uživali domaće stanovništvo i brojni posjetitelji. Održano je ukupno 119 događanja, među kojima su posebno popularni bili oni glazbeni, unutar kojeg je pod nazivom Street Music i Special Events realizirano ukupno 135 sati glazbe raznih žanrova, od jazz zvukova do elektronske glazbe. Najviše dobro raspoložene i rasplesane publike, više od 15 tisuća posjetitelja, privukao je dvodnevni MTV Summerblast čiji je glavni izvođač Will Smith upravo ovaj festival odabrao za početak svojih dugo očekivanih nastupa u Europi.

Veliku je posjećenost imao i World Stage program koji je na porečkoj rivi ugostio vrhunske tribute bendove U2, Coldplay, Red Hot Chilli Peppers, Queen i Bon Jovi. Svoju popularnost Poreč Open Air duguje raznolikom programu prilagođenom za sve uzraste, ali i jedinstvenoj festivalskoj atmosferi koja vlada Porečom tijekom cijeloga ljeta.

Program festivala revitalizirao je jezgru Poreča, a od ove se godine proširio na parkove i trgove. Pokretač Poreč Open Aira je Valamar Riviera uz Grad Poreč i Turističku zajednicu Poreča kao partnere, čak 14 sponzora, dok je tvrtka MPG zadužena za zahtjevnu organizaciju i logistiku. Vrijednost festivala već nakon prvog prošlogodišnjeg izdanja prepoznala je i Turistička zajednica Istarske županije koja je Poreč Open Airu u kategoriji festivala 2016. dodijelila prestižnu nagradu Zlatna koza (Capra d'Oro).

Rastući odaziv i pozitivne reakcije publike na festival potvrda su da je Poreč Open Air idealna platforma koja tijekom cijeloga ljeta destinaciji donosi nove sadržaje i podiže joj atraktivnost. U pripremi su nova iznenađenja i sadržaji za treće izdanje Poreč Open Aira, koje će i sljedećeg ljeta ulice Poreča obilježiti glazbom, smijehom i vrhunskom zabavom.

Rabac Open Air festival

Potaknut uspješnom formulom Poreč Open Air festivala, Valamar Riviera u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin-Rabac te tvrtkom MPG pokrenula je Rabac Open Air. Festival je realiziran u partnerstvu s kulturno-umjetničkom manifestacijom Labin Art Republika kako bi publika imala priliku uživati u čim brojnijim i raznovrsnijim sadržajima. Tijekom Rabac Open Air festivala i Labin Art Republike koji su trajali 84 dana, u raznovrsnom programu uživalo je više od 26 tisuća posjetitelja koji su na 14 lokacija imali priliku besplatno pratiti 50 događanja, uključujući svirke uživo, filmske projekcije, zabavno-edukativna događanja za najmlađe, kazališne predstave i atraktivne ulične performanse. Lokalno stanovništvo Labinštine i posjetitelje Rapca zabavljalo je 183 raznih izvođača i ukupno 20 programa. Zahvaljujući uspjehu festivala, u pripremi je drugo izdanje koje će u ljeto 2018. na ulice i parkove Rapca ponovno donijeti dobro raspoloženje i vrhunsku zabavu.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Tequila beach bar Poreč
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda