Početna
Utorak, 18.Prosinca 2018 (17:13:55) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču 2018.
Max City Advent

Sponzorirani članak

U Tinjanu 14. i 15. listopada 11. internacionalni sajam pršuta

Zabava, 27.09.2017. (10:40)

U Tinjanu, Općini istarskog pršuta, 14. i 15. listopada bit će održan 11. Internacionalni sajam pršuta. Izvrsna posjećenost (25. tisuća posjetitelja u dva dana) i dobra prodaja sigurno su jedan od razloga za sve veći interes izlagača za sudjelovanje. Iako su prijave za sudjelovanje na sajmu još uvijek u tijeku, već se sada zna da osim iz Hrvatske stižu i pršutari iz Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije i Španjolske. Ljubitelji ove vrhunske delicije moći će kušati više od trideset vrsta pršuta, a koji je bolji procijenit će sami. Svaki je, naime, poseban i jednostavno treba doći u Tinjan i kušati ih. A kako se s pršutom izvrsno sljubljuju sir i vino, u ponudi će biti i ovi proizvodi. No, to nije sve – na vanjskom dijelu sajma i ove će godine u ponudi biti niz drugih proizvoda, a unutar glavnog sajamskog prostora uz pršut u ponudi će biti i druge mesne delicije.

Svečano otvaranje 11. Internacionalnog sajma pršuta zakazano je za 11 sati 14. listopada, a tijekom otvaranja bit će proglašeni i najbolji pršuti u više kategorija.

Sajam u općinu Tinjan donosi i niz zabavnih programa. Tijekom dana u šatoru će posjetitelje zabavljati Luka Brgić, Duo Magnolia, Provin band, Emanon band, Bambus band i Kvartet Tirozin. Večernji sati subote 14. listopada rezervirani su za koncert Mladena Grdovića i Proletera. Sigurno ne manje zabavno bit će i posljednje večeri sajma. Naime, u nedjelju će biti održan koncert The Frajli i Replay banda.

Sastavni dio ovogodišnjeg sajma bit će i sportski programi, koji redovito privuku velik broj rekreativaca i zaljubljenika u predivne pejzaže središnje Istre. U subotu s početkom u deset sati starta turnir u pljočaknju – „Dobro došli z groton 2017.“. (tinjanski pljočkari igraju samo s kamenim pljočkama).

U isto vrijeme kreće i pješačenje stazom suhozida te rekreativna biciklijada „Od lokve do lokve“. Izložbu kosira u Posti ove godine naslovljena je „Kovačija“.

Zaokružite u svojem kalendaru 14. i 15. listopada, svratite do Tinjana – Općine istarskog pršuta, uživajte u izvrsnim delicijama, pogledajte gastro show koji će ove godine imati svoju premijeru, a kuhat će dva vrhunska kuhara iz Italije i Hrvatske, prošećite sajamskim prostorom i uživajte u dobroj atmosferi i pozitivnim vibracijama.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu organiziraju Općina Tinjan, Udruga proizvođača Istarskog pršuta, Cerot d.o.o. te Merikane. Pokrovitelji ISAP-a su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Ministartsvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Istarska županija. Ovogodišnji partner ISAP-a je Consorzio di Prosciutto di Parma. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Mirtex International d.o.o.
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč