Mob:
Početna
Utorak, 16.Siječnja 2018 (12:16:43) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
EHF EURO Croatia 2018

Vikend pred nama u znaku utrke Valamar Terra Magica

Sport, 13.09.2017. (18:34)

Pred nama je vikend pun avanture i nezaboravnih doživljaja na dva kotača. U subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, Rabac postaje domaćinom novog izdanja atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica. Utrka je od ove godine dio službenog kalendara kupa Hrvatske i uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije (UCI), a svake godine okuplja sve veći broj rekreativaca i profesionalaca.

Dva dana biciklističkih događanja za sve generacije

Nakon subotnjeg zagrijavanja i MTB triala, prava avantura MTB XC maraton, ujedno i XCP/XCM Nacionalno prvenstvo Hrvatske i utrka za bodove, starta u nedjelju. Natjecateljima će na raspolaganju biti tri staze: od 20, 40 i 60 kilometara.

Nedjeljna etapa donosi pravi cross-country maraton od 60 kilometara i skoro 1500 metara visinske razlike, a sve uz pogled na Kvarnerski zaljev. Start utrke je ispred nedavno otvorenog Bike Centra Rabac, a na izazovnoj stazi izmjenjivat će se usponi i spustevi, zemljani i kameni puteljci, spore i brze dionice.

Kako bi i rekreativni biciklisti osjetili sve čari velikog maratona, organizatori su pripremili i dvije manje zahtjevne staze sa svim elementima prave cross country staze: kraću dionicu od 20 kilometara (630m uspona) i dužu od 40 kilometara (1040m uspona).

Organizaciju utrke potpisuje Klub brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina (KBBXS Adrenalina), a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin-Rabac i Valamar Riviera.

Više informacija o utrci i popratnom programu možete pronaći na službenoj web stranici www.vtm.bike. (Valamar/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Sabina travel - Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč