Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (23:02:53) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Abba real tribute band u Poreču

Vespe po Istri, od Buzeta do Labina i Poreča

Istra, 13.09.2017. (09:47)
(Izvor:Glas Istre)Link

Prvi susret organizirali su u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a predstojećeg vikenda u starom gradu Buzetu održat će peto izdanje oktanske manifestacije "Vespa euro rally". Europski susret - Izložba Istra bez granica - povijesni registar Vespa zadnjih se godina odvija pod nazivom "Kašteli i tvrđave Istre". Njime se želi promovirati vespe starijeg godišta koje su europska baština, neke od njih pravi su muzejski primjerci, a ujedno i upotpuniti program gradskog praznika, rujanske Subotine.

- Susret počinje okupljanjem u petak navečer, a očekuje se 25 vespista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Srbije, kao i šest starodobnih vozila. Start je u subotu u Buzetu, a od 9 sati kada započinju prijave te do 10.30 sati kada vespisti kreću na rally dug 124 kilometra na relaciji Buzet - Boljun - Kršan - Labin - Sv. Petar u Šumi - Poreč, u buzetskoj starogradskoj jezgri održat će se mini izložba povijesnog registra vespi. Očekuje se da će najstarija vespa susreta biti ona proizvedena 1948. godine, izjavio je Boris Jurevini, predsjednik Nacionalnog saveza udruga i vespista Hrvatske koji ovu manifestaciju organizira pod pokroviteljstvom župana Istarske županije i u suradnji s brojnim sponzorima kao i Mjesnim odborom Buzet - Stari grad.

- Drago nam je što možemo doprinijeti održavanju ove manifestacije. Mini izložbom vespi upotpunjujemo i turističku ponudu starog grada, a susret vespista je ujedno rujanski sadržaj koji smo uvrstili u godišnji program, naglasio je predstavnik MO-a Ferid Mačković. (G. ČALIĆ ŠVERKO)Mobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore