Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (23:03:36) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Wine Dinners Hotel Parentium Poreč

Poreč od 13. do 16. rujna postaje središte lova na veliku ribu, dio programa odgođen zbog loše vremenske prognoze

Sport, 12.09.2017. (18:15)
Poreč od 13. do 16. rujna postaje središte lova na veliku ribu
Poreč od 13. do 16. rujna postaje središte lova na veliku ribu

Usprkos višednevnoj kiši, u srijedu od 13.rujna počinje četverodnevna sportska manifestacija OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017, 3. izdanje međunarodnog kvalifikacijskog turnira u Big Game Fishingu, najvećem natjecanju ove vrste u Hrvatskoj i regiji. U srijedu se očekuje više od 300 članova posade iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Norveške, Rusije i drugih europskih zemalja, koji će na sedamdesetqak brodova u četvrtak u 8 sati ujutro otvoriti prvi natjecateljski dan.

Samo natjecanje bit će otvoreno na svečanoj ceremoniji u srijedu u 19.30 na porečkoj rivi, gdje će se podijeliti startni brojevi i predstaviti sve natjecateljske ekipe.

OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017 kvalifikacijski je turnir za svjetsko prvenstvo koje će se održati u travnju 2018. godine u Queposu u Kostariki. Ova velika sportska manifestacija svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u lov na veliku ribu, čime se Poreč pozicionira kao jedna od najboljih svjetskih ribolovnih destinacija na karti Big Game Fishinga. Ukoliko to vremenske prilike dozvole, svakog dana natjecanja od 14. do 16. rujna timovi imaju pravo loviti do 17 sati, tj. 16 sati zadnjeg dana natjecanja, kada se, po pravilima, udice moraju izvaditi iz mora. Nakon toga slijedi povratak u luku gdje okupljeni od 21.30 sati, ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvolili, mogu pratiti vaganje ulova.

Održavanje natjecanja u petak i subotu upitno je zbog loše vremenske prognoze, no, ukoliko to uvjeti na moru dopuste, u petak u 21:30 sati na rivi će se održati vaganje ribe, ali se zabavni program na otvorenom otkazuje. Loše je vrijeme najavljeno i za završni dan, u subotu 16.9., zbog čega se također otkazuje zabavni program. Ukoliko proglašenje pobjednika i podjelu nagrada ne bude moguće održati na rivi, ono se premješta u Grand Hotel Palazzo. Planirani zabavni program koji je na rivi trebao pratiti vaganje tune, održat će se sljedeći tjedan od 21. do 23. rujna, koji je rezerviran za nove termine Tunaliciousa.

Tunalicious Street Food Festival koji je 14. i 15. rujna trebao pratiti zabavne programe natjecanja, odgađa se na čak tri dana tijekom sljedećeg tjedna – od 21. do 23. rujna. Na ovaj način gastronomi i ljubitelji delicija sa svježom tunom, zbog kišnog vremena neće ostati zakinuti, već će u njima imati priliku uživati čak tri dana umjesto ranije planirana dva. Za sljedeći je tjedan u četvrtak 21. rujna prebačen i veliki koncert Gibonnija na porečkoj rivi kojim se zatvara ovogodišnji festival Poreč Open Air.

Tuna Restaurant Week u jedanaest porečkih restorana aktualan je od 9. rujna do čak 23. rujna, dok će se Tuna Fine&Dine održati prema planu 14.rujna u restoranu Spinnaker uz poznate eno-gastro goste, chefa Nenada Kukurina i vinara Ivana Damjanića. Za ovaj poseban gastronomski doživljaj potrebna je rezervacija na mail adresu spinnaker@valamar.com ili na broj +385 52 400 804. (dp)

ProgramMobilna verzija članka

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Tequila beach bar Poreč
HAK Auto-klub Poreč