Mob:
Početna
Utorak, 19.Rujna 2017 (19:03:57) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sergej Ćetković & Crvena Jabuka
Oktoberfest by Valamar

U Puli održana javno-zdravstvena akcija "Zaustavimo sepsu"

Zdravlje, 12.09.2017. (17:21)

Opća bolnica Pula u suradnji s Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije ( HDMSARIST) pridružuje se već treću godinu za redom kampanji "Zaustavimo sepsu" javnozdravstvenom akcijom s ciljem informiranja građana i jačanja javne svijesti o sepsi potaknuta statistikama oboljelih.

Sepsa globalno zahvati od dvadeset do trideset milijuna ljudi godišnje, od kojih prema izvješću Global Burden of Disease (2012.) umre više od 10 milijuna ljudi, što sepsu dovodi na drugo mjesto po uzroku smrti diljem svijeta! Moramo imati na umu da je sepsa dijelom preventabilna bolest u barem 20% slučajeva i vodeći se tom činjenicom usmjeriti svoje napore u postizanju tog realnog postotka.

Opća bolnica Pula u suradnji s Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST), 9. rujan 2017. provela je javno-zdravstvenu akciju povodom Svjetskog dana sepse na Gradskoj tržnici u Puli od 10 do 12 sati. Tom su prigodom građanima osigurani i tiskani materijali (brošure), na kojima se mogu pronaći bitni podaci o sepsi.

U svrhu edukacije i informiranja zdravstvenog osoblja održat će se i prigodno predavanje u srijedu, 13. rujna (na sam Svjetski dan sepse) 2017. godine, s početkom u 16 sati u dvorani Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. (OB Pula/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Fast Food Dada Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2