Početna
Petak, 17.Kolovoza 2018 (03:17:53) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Aktualni akcijski katalog - Istarski supermarketi

U Puli održana javno-zdravstvena akcija "Zaustavimo sepsu"

Zdravlje, 12.09.2017. (17:21)

Opća bolnica Pula u suradnji s Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije ( HDMSARIST) pridružuje se već treću godinu za redom kampanji "Zaustavimo sepsu" javnozdravstvenom akcijom s ciljem informiranja građana i jačanja javne svijesti o sepsi potaknuta statistikama oboljelih.

Sepsa globalno zahvati od dvadeset do trideset milijuna ljudi godišnje, od kojih prema izvješću Global Burden of Disease (2012.) umre više od 10 milijuna ljudi, što sepsu dovodi na drugo mjesto po uzroku smrti diljem svijeta! Moramo imati na umu da je sepsa dijelom preventabilna bolest u barem 20% slučajeva i vodeći se tom činjenicom usmjeriti svoje napore u postizanju tog realnog postotka.

Opća bolnica Pula u suradnji s Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST), 9. rujan 2017. provela je javno-zdravstvenu akciju povodom Svjetskog dana sepse na Gradskoj tržnici u Puli od 10 do 12 sati. Tom su prigodom građanima osigurani i tiskani materijali (brošure), na kojima se mogu pronaći bitni podaci o sepsi.

U svrhu edukacije i informiranja zdravstvenog osoblja održat će se i prigodno predavanje u srijedu, 13. rujna (na sam Svjetski dan sepse) 2017. godine, s početkom u 16 sati u dvorani Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. (OB Pula/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Tequila beach bar Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234