Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (23:14:04) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
http://www.marketis.hr/ponuda/aktualni-akcijski-katalog/

Za pulsku bolnicu i ortopediju u Rovinju trećina županijskog proračuna

Istra, 12.09.2017. (14:05)
(Izvor:Glas Istre)Link

Trećina planiranog proračuna Istarske županije za 2017. godinu otići će na razvojne projekte, pokazuju podaci iz aplikacije Otvoreni proračun. Točnije, u razvoj županije uložiti će se 34,6 posto proračuna, od čega će najveći dio otići na izgradnju i opremanje Opće bolnice Pula. To je najznačajniji projekt Istarske županije u posljednjih 25 godina čije se dovršenje očekuje krajem 2018. godine. Realizacijom ovog projekta Istra će dobiti modernu i funkcionalnu bolnicu 21. stoljeća, po uzoru na najrazvijenije europske zemlje.

"Razvijenost društva očituje se u skrbi prema najranjivijim skupinama, stoga je briga za zdravlje i briga o ljudima naš prioritet. Javno-zdravstvenim programima i kontinuiranim ulaganjima u zdravstvenu infrastrukturu Istarska županija želi građanima Istre, kao i svim njezinim posjetiteljima omogućiti kvalitetnije zdravstvene usluge, a svim djelatnicima u zdravstvu i adekvatne uvjete rada," istaknuo je župan Valter Flego govoreći o  ulaganju u najveći projekt istarskog zdravstva.

Za projekt nove Opće bolnice Pula osigurano je ukupno šesto milijuna kuna kreditnih sredstava, namijenjenih za građevinsko-obrtničke radove i opremanje bolnice. Uz to, u veljači ove godine za opremanje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opća bolnica Pula dobila 38,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, odnosno 99,9 posto ukupne vrijednosti investicije.

Dovršetak Opće bolnice Pula nije jedina investicija u zdravstvo u Istarskoj županiji. Nedavno je otvorena i jedinstvena medicinsko-terapeutska plaža na Jadranu, koja se nalazi u sklopu Županijske bolnice za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat" u Rovinju. Za to ulaganje su Istarska županija i Ministarstvo turizma izdvojili gotovo 2 milijuna kuna - od čega je županija uložila milijun i dvjesta milijuna kuna, a ministarstvo 800 tisuća kuna.

"Zdravstveni turizam je vrlo perspektivan i profitabilan oblik turizma čiji značaj raste zbog demografskih promjena, ali i promjena odnosa ljudi prema vlastitom zdravlju. Istarska županija prepoznala je značaj takvog oblika turizma i želimo ga planski razvijati kako bi postali prepoznatljiva destinacija. S tim ciljem, pokrenuli smo i realizirali projekt prve medicinsko-terapeutske plaže na Jadranu, u sklopu rovinjske bolnice dr. Martin Horvat. S gradom Rovinjem u ovoj godini izdvojit ćemo dodatnih 20 milijuna kuna za sanaciju nekoliko objekata bolnice, s ciljem unapređenja kvalitete medicinskog turizma," rekao je župan Flego. (D. G.)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Tequila beach bar Poreč
Mirtex International d.o.o.
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina