Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (23:04:24) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Wine Dinners Hotel Parentium Poreč

Jakovčić: Pozivam EU na kreiranje zajedničke politike razvoja održivog turizma

EU, 12.09.2017. (13:11)

Europska unija mora kreirati zajedničku politiku razvoja i promocije održivog turizma kako bismo zaštitili kulturnu baštinu, ugroženu lošim upravljanjem masovnim turizmom, istaknuo je zastupnik Ivan Jakovčić (IDS-ALDE) u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

-UNESCO-va baština na mnogim je mjestima ugrožena. U Dubrovniku, na Plitvičkim jezerima, u Veneciji, Kotoru kao i na Ohridu, da spomenem samo neke lokacije na području moje Jadransko-jonske makroregije, kulturne i povijesne znamenitosti ugrožene su našim ponašanjem kada kao turisti posjećujemo ta mjesta, kaže Jakovčić.

Turizam je iznimno važna gospodarska grana koja generira velike prihode, posebice lokalnim zajednicama, a u njemu je zaposlen svaki deseti građanin EU-a, naglašava Jakovčić. No, u Europskom se parlamentu, dodaje zastupnik, vrlo rijetko govori o dobrobitima koje turizam donosi, a nedovoljno se upozorava i na štetu koju masovni turizam nanosi UNESCO-voj baštini.

-Stoga se ustrajno zalažem za uspostavljanje krovne turističke asocijacije na razini Europske unije. Samo ćemo se uspostavom takvog zajedničkog tijela i kreiranjem zajedničke politike moći kvalitetno baviti razvojem održivog turizma istodobno štiteći europsku kulturnu baštinu, zaključio je Jakovčić.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Mirtex International d.o.o.
Tequila beach bar Poreč