Početna
Subota, 23.Lipnja 2018 (20:09:30) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Gradonačelnikov odgovor na otvoreno pismo Vladimira Bugarina

Poreština, 12.09.2017. (11:13)

Prvenstveno kao Porečan - stanovnik najljepšeg grada na svijetu, a onda kao gradonačelnik, podržavam i potičem postavljanje spomenika La Mula de Parenzo. U Gradu Poreču smo prepoznali važnost isticanja ovog simbola Poreča te vas mogu obavijestiti da sam o istoj temi prije dvadesetak dana razgovarao i s gospodinom Orlićem, stoji u odgovoru Gradonačelnika Lorisa Peršurića na otvoreno pismo sugrađanina Vladimira Bugarina koje prenosimo u cijelosti.


Poštovani gospodine Bugarin, dragi susjede,

moje glavno obećanje, prije nego sam postao gradonačelnik, bilo je upravo da ću biti otvoren i dostupan građanima. Tako da vam hvala na vašem upitu te vas pozivam i na razgovor – sada i ubuduće, kako možemo detaljnije raspraviti ovu temu ili bilo koji prijedlog koji imate.

Prvenstveno kao Porečan - stanovnik najljepšeg grada na svijetu, a onda kao gradonačelnik, podržavam i potičem postavljanje spomenika La Mula de Parenzo. U Gradu Poreču smo prepoznali važnost isticanja ovog simbola Poreča te vas mogu obavijestiti da sam o istoj temi prije dvadesetak dana razgovarao i s gospodinom Orlićem. Zauzeli smo se za to da postavimo spomenik La Mula de Parenzo, a razgovarali smo i o potencijalnim lokacijama. Ono na što sam ponosan je da radimo na tome da sredstva za izgradnju ovog spomenika ne budu samo na teret gradskog proračuna te smo pronašli vanjske potencijalne izvore financiranja. Osim spomenika, razgovarali smo i o već postavljenoj glazbenoj ogradi na Gradskom kupalištu s melodijom pjesme La Mula de Parenzo, ali i o otvaranju trgovine La Mula de Parenzo, kao i organizaciji stalnog postava Renca Kosinožića u Novoj Vasi, što ćemo realizirati u skorom narednom periodu i još puno toga.

Drago mi je da građani osjećaju identitet i prepoznatljivost našeg Poreča te da postoji ujednačena želja i stav za postavljanje spomenika La Mula de Parenzo, koja će kao konkretan prijedlog doći i na dnevni red.  Naš grad to i zaslužuje, kako bi svoj najprepoznatljiviji simbol brendirao kao svoj zaštitni znak.

Što se inicijative za postavljanje spomenika Majci Terezi tiče, taj prijedlog je došao od Albanske zajednice, a podržala ga je i Crkva te potom i Grad Poreč. Naravno da smo o postavljanju tog spomenika razgovarali s relevantnim institucijama – muzejom i konzervatorskim odjelom,  s kojima smo prilikom odabira lokacije odbili neke od predloženih zbog ambijentalne i povijesne važnosti te smo razgovarali o mogućim lokacijama. Upravo zato jer se postavljanju spomenika Majci Terezi - nobelovki, humanitarki, članici albanske zajednice, pristupilo na ranije opisan način, ja se ne protivim njegovom postavljanju. Ovaj spomenik nije samo religiozan simbol, već je međunarodni simbol za toleranciju, požrtvovnost, humanitarnost i bezuvjetnu ljubav prema drugima. Majka Tereza postala je međunarodni brend te je stekla globalnu prepoznatljivost, stoga vjerujem da će njezin spomenik u Poreču povećati i prepoznatljivost Poreča baš kao tolerantnog grada i otvoriti nam nova vrata promociji i širenju turističkih perspektiva.

Poreč je postao važna destinacija europskog i međunarodnog turizma te vjerujem da ovakvi simboli dodatno ističu našu prepoznatljivost, posebice tolerantnost koju svakodnevno živimo.

Uvijek sam otvoren za razgovor i prijedloge – na Trgu slobode, na kafelu, na radiju, u četiri oka, bilo kad me susretnete, jer vjerujem da je snaga zajednice upravo u našem dijalogu i komunikaciji.  Radim otvoreno i sa srcem i na to moji sugrađani uvijek mogu računati.  Moja misija bit će i dalje usmjerena ka svim građanima i idejama koji donose zajedničku dobrobit.

Sa štovanjem,

Gradonačelnik
Loris PeršurićMobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Tequila beach bar Poreč
HAK Auto-klub Poreč
Mirtex International d.o.o.
Pogrebne usluge Silentium