Početna
Četvrtak, 19.Srpnja 2018 (23:14:22) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Abba real tribute band u Poreču

Epilog teške nesreće u Poreču: Njemica kriva za smrt motociklista osuđena na godinu dana zatvora

Istra, 12.09.2017. (10:57)
(Izvor:Glas Istre)Link

Njemačka državljanka, 58-godišnja Ursula Benirschke iz mjesta Korbach, na pazinskom je sudu nepravomoćno osuđena na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u Poreču 20. rujna 2013. godine.

Presudom koju je donio raspravni sudac Denis Hek, Njemica ima obavezu podmiriti troškove kaznenog postupka te sve troškove prevoditelja, sudskih vještaka, svjedoka i drugo, sveukupno 21 tisuću kuna.

Zaustavna traka

Ursula Benirschke proglašena je krivom što se kritičnoga dana oko 10 sati, upravljajući Toyotom Yaris njemačkih registarskih oznaka, uključila u promet na porečkoj obilaznici iz zaustavne trake uz zapadnu voznu traku ceste Poreč - Kukci, zanemarivši pritom punu crtu. Usput nije ni provjerila može li uopće radnju izvesti a da ne ugrozi druge sudionike u prometu.

Iz tog razloga nije propustila motocikl marke Honda Varadero pulskih oznaka te se počela polukružno okretati, uslijed čega je motociklist Valter Pilar (55), koji se kretao iza Toyote, iz smjera sjevera u pravcu juga, prednjim dijelom udario u lijevi bočni dio automobila. Sa stradalim Pilarom na motociklu je bila i njegova supruga koja je pri padu također ozlijeđena, ali nije bila životno ugrožena.

Uslijed silovitog sudara vozač motocikla i njegova suputnica pali su na kolnik. Motociklist je zadobio višestruke teške ozljede te je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći, na putu za bolnicu. (M. SARDELIN)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Mirtex International d.o.o.
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata