Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (14:36:49) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Kina i Indija također se okreću električnim automobilima

Svijet, 12.09.2017. (09:04)
(Izvor:Bug Online)Link

Kinesko ministarstvo industrije i informacijskih tehnologija započelo je istraživanje o tome kako bi se i kada u toj zemlji mogao dogoditi prelazak na električne automobile. Potaknuti sličnim odlukama u nekim europskim i svjetskim zemljama, u Kini su odlučili da će nekad u budućnosti uvesti zabranu prodaje (i proizvodnje) automobila koji koriste isključivo fosilna goriva – ali za sada nemaju određen vremenski okvir u kojem bi se to trebalo dogoditi.

Kina je, inače, najveće svjetsko tržište automobila i, dakako, zemlja s najvećim brojem stanovnika – njih oko 1,4 milijarde.

Istovremeno, slični vjetrovi pušu i u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, Indiji, koja broji preko 1,3 milijarde stanovnika. Tamošnje vlasti imaju plan do 2030. godine narediti elektrifikaciju svih novih vozila, a detaljna legislativa trebala bi biti dovršena do kraja ove godine. Unatoč tome što još nije razvijena dovoljno efikasna i jeftina tehnologija da zadovolji sve potrebe ovog tržišta, te što se baterije i dalje ne proizvode u Indiji, vlasti u toj zemlji odlučne su u namjeri prelaska na električna vozila.

Njihova lokalna industrija morat će se prilagoditi zakonskim promjenama jednom kada one stupe na snagu, i okrenuti se od fosilnih goriva prema struji i drugim alternativnim izvorima. Građani će, pak, prilikom kupnje elektroautomobila biti dostupni državni poticaji, što bi trebalo u sljedećih 15-ak godina dovesti do elektrifikacije svih vozila u Indiji.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Sabina travel - Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Mirtex International d.o.o.