Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:39:34) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival Of Life

Nova vaterpolska medalja: Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva!

Sport, 13.08.2017. (09:47)
(Izvor:Sport arena portal)Link
VSS
VSS

U Beogradu se potiho iskovala nova hrvatska svjetska vaterpolska medalja. Točno dva tjedna nakon svjetskog zlata seniora njihovi nasljednici, reprezentacija do 20 godina, izborila je finale Svjetskog prvenstva u kojemu će u nedjelju igrati protiv domaćina Srbije ili Grčke.

Generacija čija je polovica članova prošlog ljeta osvojila svijet do 17 godina kreirala je još jedan ogroman uspjeh, potvrdila da nema straha, ono o čemu mnogi uvjeravaju, za budućnost hrvatskog vaterpola. A mogli bi se zabrinuti Mađari jer nakon Budimpešte pobijedili smo ih i u juniorskom uzrastu. Sjeverne hrvatske susjede nije osvetila ni njihova mladost.

Ne kada naiđe na bedem zvan hrvatska obrana. Hvalili smo čitav turnir našu obranu, ali kada u dvije eliminacijske utakmice, u četvrtfinalu i polufinalu, primite po četiri pogotka, onda je sve rečeno u bazenu. Perfekcija koju je dotjerao Nikica Gulin.

Napad je ono što još uvijek može bolje, ali, srećom, ne dira nas ona da ne možemo zabiti koliko možemo primiti. Prva je četvrtina, kao i protiv SAD-a, bila odlična najava, zabili smo tri gola (Dužević dva, Lazić), dva s igračem više… Odlična najava, ali kad-tad morali smo se pripremiti na probleme u tom dijelu. Ipak je ovo polufinale, a tu šetnje nema.

Počeli su kada je Paparić u 11. minuti zabio za 4:2. Onda je krenuo pravi rat u bazenu. Bazen (igralo se u zatvorenom SC-a Milan Gale Muškatirović) postao je kolodvor u kojemu su svako malo igrači letjeli iz igre na 20 sekundi, počeli su padati i crveni kartoni… Svega je bilo, nervoze najviše.

18 i pol minuta nismo primili pogodak, a onda dva u posljednjoj minuti treće četvrtine. Mađari su iskoristili pravu konfuziju koju su isprovocirali suci i u posljednju četvrtinu ušli poravnati (4:4) makar nisu trebali.

Iako je tekla 20. minuta bez našeg gola (a nije morala jer je Zović na početku drugog dijela promašio peterac), i dalje nismo bili u zaostatku. Opet ćemo ponoviti, najviše zahvaljujući sjajnoj obrani u kojoj je Čubranić pokazao još jednom da ne moramo brinuti ni za vratarski dio sljedećih 15 godina.

I onda konačno. Nakon šest neiskorištenih napada s igračem više Zović je odigrao na stativu, a tamo se izdignuo Burić i dvije i pol minute prije kraja doveo nas u vodstvo 5:4. Najbolji mađarski igrač Krisztian Manhercz, koji je već neizostavan dio seniorske vrste, ostao je bez gola, a Mađari bez ikakvog rješenja u preostalom vremenu. Mi smo ga, pak, pronašli u pravo vrijeme, akcija za potvrdu finala 48 sekundi prije kraja bila je preslikana prethodnom pogotku. Ponovno je egzekutor bio Burić kojega sljedećeg ljeta očekujemo u seniorskoj vrsti. Kao, uostalom, i mnoge iz ove kvalitetom bogate generacije.

Svjetsko prvenstvo, polufinale:

Hrvatska – Mađarska 6:4 (3:2, 1:0, 0:2, 2:0)

Hrvatska: Čubranić (14 obrana), Podrug; Dužević 2, Zović, Merčep, Butić, Dašić, Pejković, Pavličević, Lazić 1, Burić 2, Biljaka, Paparić 1

Mađarska: Vogel (12 obrana), Csiszar; Zerinvary, Lukacs, Vadovics 1, Nagy, Selley-Rauser 1, Szatmari 1, Csacsovszky, Manhercz, Burian 1, Simon, Teleki

Igrač više: Hrvatska 5/14, Mađarska 2/13

Peterci: Hrvatska 0/0, Mađarska 0/0Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Mirtex International d.o.o.
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6