Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:39:57) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Vana i Bruno u Kašteliru

Rovinjski vatrogasci spasili posadu s nasukanog katamarana

Crna kronika, 12.08.2017. (15:40)
(Izvor:Glas Istre)Link
Spašavanje posade nasukanog katamarana (Foto: Javna vatrogasna postrojba Rovinj)
Spašavanje posade nasukanog katamarana (Foto: Javna vatrogasna postrojba Rovinj)

U noći sa subote na nedjelju u uvali kod Bolnice "dr. Martin Horvat" odvijala se prava noćna drama. Rovinjski su vatrogasci, naime, u ponoć i pedeset zaprimili poziv u pomoć sa njemačkog katamarana La Bella, koji se nasukao na hridima lijevo od bolničke plaže, nasuprot otoka Muccia.

Po riječima zapovjednika Javne vatrogasne postaje Rovinj Eviliana Gašpića kojeg smo i dvanaest sati kasnije zatekli u ronilačkoj opremi kod broda, hrabri vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Rovinj spasili su šest osoba od pogibije.

- Na katamaranu smo zatekli šest osoba - petogodišnje dijete, dvije žene i tri muškaraca koje smo izvukli, a potom na rukama i do automobila prebacili i pružili im smještaj u našem Vatrogasnom domu, kaže nam zapovjednik Gašpić, dodavši da su "brodolomci" prošli bez ogrebotine, ali i da su usprkos pomorskom iskustvu, kojeg očito imaju, bili vrlo uplašeni.

Iz nasukanog katamarana poput vodoskoka lijevala je voda – jer je pretrpio dvije rupe na kobilici zbog čega su dvije vatrogasne pumpe bile u pogonu. Dobra vijest jest da nije došlo do istjecanja goriva, pa su vatrogasci uklonili ranije postavljene brane. Također u pogonu je i seahelp, koji će najvažniju ulogu odigrati prilikom odsukavanja.

Inače, doznajemo i da su  rovinjski vatrogasci, koji gotovo da ne spavaju od petka (požar u Balama, a potom i dvostruko nevrijeme) sinoć imali još dvije intervencije - uklanjanje i čišćenje ulja s prometnice i grana drveća koja su prijetila bungalovima i njihovim stanarima u kampu Amarin. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Fotografije

Nasukani katamaran u Rovinju (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Mirtex International d.o.o.
Pogrebne usluge Silentium