Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:34:48) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Wine Dinners Hotel Parentium Poreč

Prolaz u završnicu izborilo 16 konjanika

Istra, 12.08.2017. (14:47)
(Izvor:Glas Istre)Link

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Istarske županije u Puli, najavljen je program 42. izdanja viteško-konjičke manifestacije Trka na prstenac, koja počinje u petak, 18. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbanskoj placi, a završava natjecanjem za slavodobitnika, u nedjelju, 20. kolovoza. Program su predstavili načelnik Općine Barban i predsjednik udruge Trka na prstenac Dalibor Paus, tajnik udruge Aldo Osip, predsjednik Časnog suda Danijel Učkar i vođa konjanika Milio Grabrović.

Kako je već najavljeno, za ovogodišnju Trku bila su prijavljena 22 natjecatelja koji su redovno sudjelovali na treninzima na trkaćoj stazi na Gradišću. Nakon puno treninga i kvalifikacija, dobili smo imena 14 najboljih konjanika, koji će zajedno s Grabrovićem i lanjskim slavodobitnikom Brunom Kožljanom, činiti skupinu od 16 kopljanika koji će se u subotu boriti za viticu, a u nedjelju za prstenac.

Dakle, u završnici su Milio Grabrović, Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Toni Uravić, Stefano Osip, Silvio Učkar, Sanjin Pliško, Nandi Radola, Stefano Benazić, Aleksa Vale, Luka Kancelar, Toni Vlačić, Kristijan Kancelar, Bruno Kožljan, Gvido Babić i Andrej Kancelar, sve iskusni jahači iza kojih je više nastupa na Trci.

Kako je rekao Paus, čitava manifestacija počinje i prije podizanja zastave, i to malonogometnim turnirom čije je finale na rasporedu u petak, u 22 sata. Tradicionalno otvaranje manifestacije započinje podizanjem zastave Trke na prstenac, koje je rasporedu u 20 sati. Slijedi otvaranje izložbe iz fundusa likovne galerije Milotić, na temu "Konj kao izazov i likovna inspiracija", kazališna predstava "Mistero Buffo", tradicionalni turnir u briškuli i trešeti te zabavni program uz nastup Lighthouse banda.

U subotu u 10 sati održava se već 5. Robotrka na prstenac, u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, dok je u 13 sati turnir u pljočkanju. Slijedi u 17 sati 22. "Trka na viticu", a u 18 sati na rasporedu je premijerno izdanje atletske utrke "Prstenac" na stazi dugoj oko pet i pol kilometara. Na program se vratilo i atraktivno noćno gađanje glinenih golubova, a za zabavu na Placi bit će zadužen Mladen Grdović i grupa Romantic.

U nedjelju u 12 sati započinje sportski program za najmlađe, dok je u 16 sati promenadni koncert limene glazbe, uz pratnju mažoretkinja i svih konjanika.

Kulminacija 42. izdanja Trke na prstenac počinje u 17 sati na Gradišću kada će konjanici krenuti u konačni obračun za titulu slavodobitnika. Večernji termin je rezerviran za nastup Alfa time banda, Alena Vitasovića i Koktelse. U Roy baru će nastupiti Night Express, a tradicionalni vatromet počinje u 22 sata. (L. SLIJEPČEVIĆ)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda