Mob:
Početna
Subota, 19.Kolovoza 2017 (03:47:39) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
EUropa za sve - ALDE Grupa
Giostra - porečki povijesni festival

Boksačke legende odale počast Mati Parlovu

Istra, 12.08.2017. (14:31)
(Izvor:Glas Istre)Link

U povodu devete obljetnice smrti najvećeg sportaša 20. stoljeća s ovih prostora, legendarnog boksača Mate Parlova, na pulskom groblju su se u subotu ujutro okupili bivši boksački reprezentativci i osvajači svjetskih i olimpijskih odličja s područja bivše Jugoslavije.

Na njegov su grob položili cvijeće i upalili svijeće njegovi nekadašnji kolege i prijatelji među kojima i poznati boksač, osvajač olimpijske bronce u Seulu i bivši saborski zastupnik Damir Škaro, olimpijski i svjetski viceprvak Tadija Kačar, viceprvak Dragomir Vujković, vicešampion i brončani olimpijac te najtrofejniji srpski boksač Mirko Puzović te Otto Gerlić, viceprvak države i Matin klupski kolega i sparing partner.

Kako je u kratkom govoru, ispunjenom emocijama, kazao Škaro okupili su se kako bi svom nekadašnjem prijatelju i boksaču odali počast. To su, kazao je, namjeravali kao i prijašnjih godina učiniti na dan godišnjice smrti (koji pada 29. srpnja) ali su odgodili te posjet groblju spojili s predstavom "Doručak šampiona" koja se održava na Brijunima, a govori upravo o Parlovu, mada bez njegova imena.

- Došli smo odati počast najvećem sportašu svih vremena na prostoru ne samo Hrvatske i bivše države već cijele regije. Došli smo se prisjetiti "naše ljudine", čovjeka koji nam nije bio samo prijatelj već mnogima i idol. Mate više nije s nama, ali on će vječno živjeti u nama i našim uspomenama, kazao je Škaro.

U razgovoru bivši su se boksači prisjetili kako je Parlov bio "jedan, jedini i neponovljiv" te je, kako su kazali, postavio standard kako se postaje šampion. Obzirom da se iduće godine obilježava desetogodišnjica njegove smrti odaslali su i poziv kako bi se ona trebala obilježiti dostojno njegove veličine te u obilježavanje trebali uključiti svi - od Grada Pule i Županije, Olimpijskog odbora i kluba pa do njegove obitelji. Prisjećanje su završili izjavom kako "Mate nije i ne može biti nečiji jer je on toliko velik da je zajednički i tako ga se treba i prisjećati". (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Optika Optiplaza Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
HAK Auto-klub Poreč