Mob:
Početna
Ponedjeljak, 19.Veljače 2018 (17:01:19) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Valamar zapošljava - suradnik u rezervacijskom centru (m/ž)

Boksačke legende odale počast Mati Parlovu

Istra, 12.08.2017. (14:31)
(Izvor:Glas Istre)Link

U povodu devete obljetnice smrti najvećeg sportaša 20. stoljeća s ovih prostora, legendarnog boksača Mate Parlova, na pulskom groblju su se u subotu ujutro okupili bivši boksački reprezentativci i osvajači svjetskih i olimpijskih odličja s područja bivše Jugoslavije.

Na njegov su grob položili cvijeće i upalili svijeće njegovi nekadašnji kolege i prijatelji među kojima i poznati boksač, osvajač olimpijske bronce u Seulu i bivši saborski zastupnik Damir Škaro, olimpijski i svjetski viceprvak Tadija Kačar, viceprvak Dragomir Vujković, vicešampion i brončani olimpijac te najtrofejniji srpski boksač Mirko Puzović te Otto Gerlić, viceprvak države i Matin klupski kolega i sparing partner.

Kako je u kratkom govoru, ispunjenom emocijama, kazao Škaro okupili su se kako bi svom nekadašnjem prijatelju i boksaču odali počast. To su, kazao je, namjeravali kao i prijašnjih godina učiniti na dan godišnjice smrti (koji pada 29. srpnja) ali su odgodili te posjet groblju spojili s predstavom "Doručak šampiona" koja se održava na Brijunima, a govori upravo o Parlovu, mada bez njegova imena.

- Došli smo odati počast najvećem sportašu svih vremena na prostoru ne samo Hrvatske i bivše države već cijele regije. Došli smo se prisjetiti "naše ljudine", čovjeka koji nam nije bio samo prijatelj već mnogima i idol. Mate više nije s nama, ali on će vječno živjeti u nama i našim uspomenama, kazao je Škaro.

U razgovoru bivši su se boksači prisjetili kako je Parlov bio "jedan, jedini i neponovljiv" te je, kako su kazali, postavio standard kako se postaje šampion. Obzirom da se iduće godine obilježava desetogodišnjica njegove smrti odaslali su i poziv kako bi se ona trebala obilježiti dostojno njegove veličine te u obilježavanje trebali uključiti svi - od Grada Pule i Županije, Olimpijskog odbora i kluba pa do njegove obitelji. Prisjećanje su završili izjavom kako "Mate nije i ne može biti nečiji jer je on toliko velik da je zajednički i tako ga se treba i prisjećati". (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore