Mob:
Početna
Nedjelja, 25.Veljače 2018 (09:01:00) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valamar zapošljava - suradnik u rezervacijskom centru (m/ž)

Speedtest: Hrvati brže surfaju na mobilnim nego na fiksnim priključcima

Hrvatska, 12.08.2017. (14:11)
(Izvor:Bug Online)Link

Ranije ovoga tjedna objavili smo ljestvicu od 40 zemalja razvijenog svijeta poredanih po brzinama internetskih priključaka. Prema podacima koje je za te potrebe prikupio britanski servis Cable.co.uk, Hrvatska se nalazila na posljednjem, četrdesetom mjestu.

Sada, pak, doznajemo da će vjerojatno najpopularniji internetski servis za mjerenje brzine priključaka, Speedtest.net, svakoga mjeseca, počevši sa srpnjem ove godine, objavljivati sličnu statistiku koja će obuhvaćati cijeli svijet. Naravno, odmah smo provjerili kako na Speedtestovoj ljestvici stoji Hrvatska i moramo reći da se nismo pretjerano iznenadili.

Lijepa naša se prema ovoj ljestvici nalazi na 61. mjestu u svijetu po brzinama fiksnih širokopojasnih priključaka, dok je prema mobilnim internetskim vezama prilično bolja, i smještena je na 29. mjesto. No, u obje je kategorije pala u odnosu na prethodne podatke (za 3, odnosno 9 mjesta).

Zanimljivo, brzine mobilnog Interneta u Hrvatskoj veće su od onih kod fiksnih priključaka. U mobilnim mrežama zabilježeno je 29,21 Mbps u downoladu i 12,01 Mbps u uploadu, dok su u fiksnim mrežama brzine 20,16 Mbps u downloadu i 8,56 u uploadu.

Najbrže mobilne veze u svijetu imaju Norveška, Nizozemska i Mađarska, dok su na ljestvici fiksnih na samom vrhu smješteni Singapur, Južna Koreja i Hong Kong.Mobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
HAK Auto-klub Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Mirtex International d.o.o.