Početna
Subota, 23.Lipnja 2018 (04:17:20) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Večeras Naiva u Istri

Kultura, 11.08.2017. (14:15)
(Izvor:Glas Istre)Link

Danas u galeriji Zgor murve u Funtani bit će svečano otvoren 24. postav  likovne manifestacije "Naiva u Istri – Funtana 2017". Tijekom godina ovom galerijom funtanjanske Turističke zajednice defilirao je lijep broj likovnih kreativaca, amatera, naivnih u slikanju, kiparenju i rezbarenju.

Od večeras do petka, 8. rujna, Zgor murve u Funtani bit će izloženo četrdeset i četiri rada od toga deset u kamenu, drvu i gipsu. Oni koji izlažu Anno Domini MMXVII - ima ih na broj dvadeset i jedan - uglavnom su stari znanci ove na razini Istre jedinstvene likovne manifestacije. Svaki od tih crtača i kipara ima svoj prepoznatljivi rukopis, svoj obris i svoju formu: misiju i filozofiju kreiranja vlastita svijeta, prizora prošlih vremena, likovnu priču znanu samo njima, ili opću, univerzalnu - aktualnu priču koja "drži vodu" i danas. Ima kod tih kreativaca, koji su, kako se simpatično napominje "savili gnijezdo Zgor murve", mnogo mašte i maštarenja, mitologije iscrtane šarenim bojama s čudnovatim likovima: ima i sirena i anđela, mnogo cvijeća i maslina, ljudi u radu.

Svi listom uokviravaju ljepotu, rad i toplo istarsko podneblje.

Turistička zajednica, na čelu s mr. Anom Milohanović Čehić, svake godine, pa i ove, dodijelit će najboljim autorima, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva, pet novčanih nagrada. Oni će biti obznanjeni večeras. Galerija Zgor murve otvorena je svakodnevno od 18 do 22 sata. (R. B.)Mobilna verzija članka
23.06.2018. 04:00:15

Oglasi

Mirtex International d.o.o.
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč