Mob:
Početna
Ponedjeljak, 19.Veljače 2018 (17:03:25) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Valamar zapošljava - suradnik u rezervacijskom centru (m/ž)

Večeras Naiva u Istri

Kultura, 11.08.2017. (14:15)
(Izvor:Glas Istre)Link

Danas u galeriji Zgor murve u Funtani bit će svečano otvoren 24. postav  likovne manifestacije "Naiva u Istri – Funtana 2017". Tijekom godina ovom galerijom funtanjanske Turističke zajednice defilirao je lijep broj likovnih kreativaca, amatera, naivnih u slikanju, kiparenju i rezbarenju.

Od večeras do petka, 8. rujna, Zgor murve u Funtani bit će izloženo četrdeset i četiri rada od toga deset u kamenu, drvu i gipsu. Oni koji izlažu Anno Domini MMXVII - ima ih na broj dvadeset i jedan - uglavnom su stari znanci ove na razini Istre jedinstvene likovne manifestacije. Svaki od tih crtača i kipara ima svoj prepoznatljivi rukopis, svoj obris i svoju formu: misiju i filozofiju kreiranja vlastita svijeta, prizora prošlih vremena, likovnu priču znanu samo njima, ili opću, univerzalnu - aktualnu priču koja "drži vodu" i danas. Ima kod tih kreativaca, koji su, kako se simpatično napominje "savili gnijezdo Zgor murve", mnogo mašte i maštarenja, mitologije iscrtane šarenim bojama s čudnovatim likovima: ima i sirena i anđela, mnogo cvijeća i maslina, ljudi u radu.

Svi listom uokviravaju ljepotu, rad i toplo istarsko podneblje.

Turistička zajednica, na čelu s mr. Anom Milohanović Čehić, svake godine, pa i ove, dodijelit će najboljim autorima, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva, pet novčanih nagrada. Oni će biti obznanjeni večeras. Galerija Zgor murve otvorena je svakodnevno od 18 do 22 sata. (R. B.)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2