Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:34:13) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival Of Life

Uskoro 18. izdanje porečkog Delfina uz Australianu i vaterpolo turnir

Sport, 11.08.2017. (14:50)

Približava se 18. izdanje Porečkog delfina, najvećeg plivačkog sportsko-rekreativnog natjecanja u Hrvatskoj i šire, na kojem se 2. rujna na porečkoj plaži Pical očekuje oko 1.500 sudionika. Posebnost ovog međunarodnog natjecanja u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje Poreč je u tome što se prijaviti i sudjelovati može svatko, svi zaljubljenici u plivanje i vodene sportove ali i vrhunske zabave koju ova manifestacija svojim natjecateljima i navijačima donosi.

Glavni događaji sportsko-rekreativnog dijela manifestacije svakako je rekreativni maraton na 1.500, 3.000 i 5.000 metara gdje svaki sudionik ima slobodu izbora koju će duljinu staze otplivati, a tu je i natjecateljski CroCup plivački maraton na 5.000 metara.

Staza se nalazi u sjevernom porečkom akvatoriju s pogledom na starogradsku jezgru Poreča, a natjecatelji u rekreativnoj kategoriji mogu plivati s perajama, na luftmadracu, prsno ili leđno, prema vlastitu izboru.

Novitet ovogodišnjeg izdanja Porečkog delfina je dodatni sportski program zabavnog karaktera, ali i sportski izazov za sve zainteresirane. Utrka Australiana je brzinska utrka u kojoj se pliva uzastopno po 25 metara, a iz svake trke uvijek ispada zadnji. Tako se utrke nižu dok ne ostane samo dvoje plivača za utrku na pobjedu. Između završetka utrke i sljedećeg starta ne smije proteći više od minute. U Australijani se pliva u muškoj i ženskoj kategoriji. Drugi novitet ovogodišnje manifestacije bit će amaterski vaterpolo turnir. Obje aktivnosti održat će se u Sport zoni od 13.30 do 17 sati.

Prijave su otvorene i svi zainteresirani za plivački dio maratona mogu se već sad prijaviti online putem službene web stranice, a plivači s plaćenom kotizacijom dobit će majicu, medalju, obrok te voće i vodu.

Prijaviti se možete i u petak, 1. rujna za vrijeme „Carbo loading party“ programa ili u subotu, 2. rujna direktno na startu. Prijave za Australianu i vaterpolo turnir također se mogu obaviti 2. rujna prije početka navedenog natjecanja.

Na prošlogodišnjem izdanju Delfina sudjelovalo je 1.280 plivačica i plivača iz čak 17 zemalja, među kojima i natjecatelji s Novog Zelanda i Kube. Zbog suradnje s mađarskom županijom Somogy i gradom Siofokom na jezeru Balaton, najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Mađarske. Privlače ih izvrsna organizacija i posebnosti ovog sportsko-rekreacijskog događaja, pa je velik i odaziv iz drugih susjednih zemalja kao što su Italija, Slovenija, Austrija čak i Njemačka. Raste i odaziv istarskih plivača: prošle je godine sudjelovalo čak 323 plivačica i plivača iz Istre od ukupno 481 iz Hrvatske.

Porečki je delfin plivački izazov za svakoga. Obogaćuje ga nezaboravan boravak u Poreču uz posebne programe za sve posjetitelje. Tome značajno doprinosi podrška partnera i sponzora ove vrijedne manifestacije, Turističke zajednice grada Poreča i Valamar Riviere koji redovito podržavaju vrijedne manifestacije s ciljem razvoja Poreča kao destinacije i promocije sporta i aktivnog stila života.

Novosti uz Porečki delfin saznajte na www.poreckidelfin.com i službenoj Facebook stranici www.facebook.com/poreckidelfin. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Tequila beach bar Poreč
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata