Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:41:25) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival Of Life

Pijanist Ivan Škreblin večeras u Eufrazijevoj Bazilici

Kultura, 11.08.2017. (11:06)
Pijanist Ivan Škreblin večeras u Eufrazijevoj Bazilici
Pijanist Ivan Škreblin večeras u Eufrazijevoj Bazilici

Poreč je ovoga tjedna u sklopu 56. Koncerata u Eufrazijani ugostio još jednu skupinu klasičnih glazbenika - pred prepunom Bazilikom u utorak je u Poreču nastupio domaći ansambl Trio 1887. Bio je to osmi koncert ove sezone, a očekuju nas još tri.

Pijanist Ivan Škreblin večeras će sa čak dvije praizvedbe nastupiti na jednom od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, u spomeniku kulture pod zaštitom UNESCO-a.

Škreblin je od najranije dobi pokazivao izrazitu nadarenost i poseban senzibilitet pri sviranju klavira. Muzičku akademiju u Zagrebu upisao je 1999. godine u klasi Đorđa Stanettija kao jedan od najuspješnijih kandidata. Diplomirao je 2004. u klasi Pavice Gvozdić, a iste je godine upisao i postdiplomski studij u klasi kod iste profesorice, kojeg završava 2010. Usavršavao se kod brojnih renomiranih svjetskih pedagoga poput V. Pavarana, K. H. Kammerling, S. Gadjijev, R. Kehrer i drugih.

Tijekom školovanja nastupao je na gotovo svim manifestacijama unutar Akademije, a 2001. dobio nagradu za najboljeg studenta klavira koju dodjeljuje Akademija te nastupio na Memorijalu “Darko Lukić” u Osijeku.

Nakon studija nastavlja s izvođenjem brojnih recitala diljem Hrvatske i održava preko 40 koncerata. Jedan je od pokretača Zagrebačkog ciklusa koncerata studenata Muzičke akademije, za što je 2010. primio i posebno priznanje. Od 2008. član je HDGU. Predaje nastavu klavira u osnovnim i srednjim školama.

Na programu će biti Bach, Beethoven, Schumman i Liszt, a Škreblin će praizvesti skladbe “Flucht” Davora Branimira Vinczea i “Za Viktoriju” Željka Pedišića. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice će biti dostupne na ulazu u Baziliku, sat vremena prije početka koncerta. (dp)

Program:

  • J. S. Bach: Engleska suita br. 3 u g- molu, BWV 808
  • L. van Beethoven: Sonata op. 109 u E- duru
  • Davor Branimir Vincze: Flucht, praizvedba
  • (pauza)
  • Željko Pedišić: Za Viktoriu, praizvedba
  • R. Schumann: Sonata op. 22 br. 2 u g- molu
  • F. Liszt: Transcendentalna etida br. 4 u d- molu, „Mazeppa“
  • Mađarska rapsodija br. 2


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Tequila beach bar Poreč
Fast Food City - Poreč, dostava 095 611 1234
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
HAK Auto-klub Poreč