Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:44:14) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
http://www.marketis.hr/ponuda/aktualni-akcijski-katalog/

Zennaro: slavine na javnim površinama, bolja suradnja komunalaca sa policijom i maćehinski odnos Grada prema privatnim vrtićima

Poreština, 10.08.2017. (18:16)
Maurizio Zennaro, nezavisni vijećnik u Gradskome vijeću Grada Poreča
Maurizio Zennaro, nezavisni vijećnik u Gradskome vijeću Grada Poreča

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Poreča Maurizio Zennaro predložio je razmatranje mogućnosti postavljanja slavina sa pitkom vodom na središnjem gradskom trgu, ali i drugim javnim površinama, kako bi se građani i gosti mogli osvježiti tijekom ljetnih vrućina. Bez toga, prisiljeni su ulaziti u trgovine i kafiće i tražiti čašu vode. -Rješenje bi se moglo postići uz minimalne zahvate, rekao je Zennaro, došavši do svoje druge inicijative, one o permanentnoj suradnji Grada, odnosno komunalnog redarstva i policijske postaje Poreč. -U porastu je pojava maloljetnih i ilegalnih uličnih prodavača koji ne samo da narušavaju ugled grada, već su nelojalna konkurencija pravnim i fizičkim osobama koje regularno zakupljuju javne površine i podmiruju fiskalne obaveze prema Gradu. Komunalni redari ne mogu im ništa i samo je uz intervenciju policije moguće uspostaviti red, rekao je Zennaro.

Gradonačelnik Loris Peršurić odgovorio je kako će Grad razmotriti mogućnosti postavljanja javnih slavina, dok je suradnju sa policijom nazvao dobrom, iako bi mogla biti i bolja. Rasprava o toj temi održana je kasnije tijekom sjednice, kad se vijećnicima pridružio i načelnik Policijske postaje Poreč.

Maćehinski odnos Grada prema privatnim dječjim vrtićima

Zennaro je na posljednjoj sjednici Vijeća predložio i da gradonačelnik preispita i procijeni opravdanost primjene članka 53. Statuta. Prethodni je gradonačelnik (Edi Štifanić, op.a.), naime, 21. travnja 2017. godine donio izmjene i dopune obveznih uputa za izradu pravilnika o upisu djece u dječje vrtiće, kojima je privatne vrtiće doveo u podređeni položaj, dok roditeljima nameće obvezu upisa djece u vrtiće čiji je osnivač Grad Poreč. -Tom je odlukom ozbiljno narušena egzistencija nekih privatnih vrtića, rekao je Zennaro podsjetivši na početnu potporu i partnerski odnos devedesetih godina, kad su mjesta u privatnim vrtićima Gradu bila itekako potrebna, jer javni nisu udovoljavali potrebama velikog broja djece. -Sad kad je potreba za novim mjestima u vrtićima značajno umanjena, grad se prema vlasnicima privatnih vrtića odnosi maćehinski, rekao je Zennaro zatraživši i informaciju o tome tko je i zbog čega odobrio otvaranje novih vrtića znajući da je demografska krivulja u padu.

Gradonačelnik Loris Peršurić vijećniku je na to pitanje obećao pisani odgovor. (dp)

Preuzimanja:Mobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium