Mob:
Početna
Nedjelja, 25.Veljače 2018 (08:53:40) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Plava Laguna Polumaraton

Spomenik Majci Tereziji u Poreču najkasnije do kraja godine

Poreština, 10.08.2017. (16:04)
Majka Terezija
Majka Terezija

Nezavisnog vijećnika Mirzeta Hasanagića zanimalo je što je sa inicijativom porečke Albanske zajednice za podizanjem spomenika Majci Tereziji, pa je takvo pitanje postavio gradonačelniku Lorisu Peršuriću na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća.

Peršurić je potvrdio kako je upoznat sa inicijativom, a gradske institucije u suradnji sa konzervatorima traže prikladnu lokaciju na kojoj će spomenik u najkraćem roku, odnosno do kraja ove godine biti podignut.

Majka Terezija pravog imena Agnes Gonxha Bojaxhiu rođena je u Skoplju 26. kolovoza 1910., preminula u Kalkuti 5. rujna 1997. godine. Katolička je svetica i redovnica albanskoga podrijetla te indijskog državljanstva.

U Kalkuti je 1950. godine osnovala katoličku redovničku zajednicu Misionarke ljubavi te više od 45 godina služila siromašnima, bolesnima, siročadi i umirućima.

Papa Ivan Pavao II. proglasio je Majku Tereziju blaženom 19. listopada 2003. godine, a 4. rujna 2016. papa Franjo ju je u Vatikanu proglasio svetom. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2