Mob:
Početna
Ponedjeljak, 11.Prosinca 2017 (08:57:53) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Sljedeći iPhone znat će kada ga vlasnik gleda

Tehnologija/znanost, 10.08.2017. (08:41)
(Izvor:Bug Online)Link

Apple je prije nekoliko dana greškom u javnost pustio još nedovršenu verziju firmwarea za svoj nadolazeći pametni zvučnik HomePod, a unutar tog programskog koda programeri i entuzijasti diljem svijeta već danima nalaze zanimljive podatke o budućim uređajima. Do sada smo iz istog izvora doznali kakav bi trebao biti izgled novog iPhonea 8, da bi ovaj uređaj trebao moći snimati 4K video pri 60 fps s prednjom i stražnjom kamerom, i tako dalje.

Najnoviji pronalazak u ovom velikom izvoru informacija tiče se infracrvenih biometrijskih senzora koji će se, najvjerojatnije, nalaziti s prednje strane uređaja. Oni bi trebali poslužiti za prepoznavanje korisnika, te tako zamijeniti čitač otiska prsta Touch ID, koji se više neće nalaziti ispod Home tipke. Zašto? Jednostavno, niti Home tipke više neće biti.

Spomenuti senzori moći će prepoznati lice vlasnika telefona i u mraku, a trebali bi biti u stanju bolje i brže otključavati uređaj od Touch ID sustava. No, prema posljednjim informacijama Apple će ih koristiti i za neke druge mogućnosti. Na primjer, novi bi modeli iPhonea trebali biti u stanju automatski isključiti zvukove notifikacija u slučaju kada vlasnik gleda u zaslon svog uređaja – jer je tada očekivano da će notifikaciju vidjeti i bez da se ona najavi zvukom.

Sustav otključavanja putem 3D "otiska" lica Apple naziva Pearl, a trebao bi raditi i pod čudnim kutovima. Lice svog vlasnika iPhone 8 trebao bi moći prepoznati i dok je uređaj na stolu, te ga zaključati čim "vidi" nepoznato lice.

Do otkrivanja novog iPhonea ostalo je još oko mjesec dana, a kako je krenulo – curenje podataka sa svih strana ostavit će malo toga Appleu da nas na keynote prezentaciji zaista iznenadi.

Po svemu sudeći ovako će izgledati iPhone 8


Mobilna verzija članka

Oglasi

DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi
Mirtex International d.o.o.
Sabina travel - Poreč
HAK Auto-klub Poreč
Optika Optiplaza Poreč