Mob:
Početna
Utorak, 20.Veljače 2018 (01:02:09) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promohotel - 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Plava Laguna Polumaraton

Zbog smrti malog Denisa smijenjena ravnateljica Centra za socijalnu skrb?

Istra, 09.08.2017. (21:35)
(Izvor:Glas Istre)Link

Završen je stručni nadzor nad Centrom za socijalni skrb u Puli potaknut čedomorstvom trogodišnjeg Denisa Pašića koje se dogodilo u svibnju ove godine. Iako u nadležnom Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ne potvrđuju kako je o tome bila riječ u nedavnom, za javnost zatvorenom posjetu ministrice Nade Murganić pulskom centru, ipak priznaju kako su otkriveni "propusti u radu", te najavljuju izbor novog ravnatelja te ustanove.

"Ministarstvo je sukladno prethodnim najavama vezano za slučaj nasilne smrti djeteta D. P. provelo upravni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb Pula-Pola te utvrdilo određene propuste u radu. Proveden je i nadzor nad stručnim radnicima Centra koji su bili uključeni u rad na ovom predmetu od strane Hrvatske komore socijalnih radnika", naglašavaju u ministarstvu.

"Temeljem oba nadzora naložene su mjere vezane za utvrđivanje odgovornosti stručnih radnika, koje su u međuvremenu i od strane Upravnog vijeća Centra i od strane v.d. ravnateljice Centra pravovremeno provedene. Također, napominjemo da je Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Pula nadležno za provođenje natječajnog postupka za izbor ravnatelja Centra te će po našim saznanjima postupak uskoro biti započet," poručuju iz nadležnog ministarstva. (D. GRAKALIĆ)

Opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre od četvrtkaMobilna verzija članka

Oglasi

Sabina travel - Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2