Početna
Ponedjeljak, 16.Srpnja 2018 (00:36:41) - Godina:16

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Lanterna Summer Nights

Stanissa: Hoće li novo prometno rješenje Stanciji Vergotini donijeti izolaciju i probleme?

Poreština, 10.08.2017. (17:26)
Stanissa: Hoće li novo prometno rješenje Stanciji Vergotini donijeti izolaciju i probleme? (Foto: Facebook)
Stanissa: Hoće li novo prometno rješenje Stanciji Vergotini donijeti izolaciju i probleme? (Foto: Facebook)

Mještani Stancije Vergotini su se preko vijećnika Eugena Stanisse (IDS) požalili na nedovoljno pažnje za njihove potrebe do koje je, po njima, došlo prilikom projektiranja ceste koja će voditi od trgovačkog centra Kaufland do buduće osnovne škole na Finidi.

Na ulazu u naselje koje broji stotinjak kućanstava projektirano je "T" raskrižje, što će im, tvrde, uvelike otežati uključivanje u promet, dok je na sljedećem raskrižju, iako za time po njima nema potrebe, planom predviđen krak koji ne vodi nikud.

-Pretpostavljamo da projektanti prilikom snimanja terena nisu pogledali satelitski snimak, niti su ih zanimale potrebe građana, kažu mještani i predlažu premještanje spomenutog kružnog toka za stotinjak metara, čime bi se, po njima, osiguralo sigurnije uključivanje u promet i spriječilo izolaciju od ostatka grada.

Stanissa je iznio i zahtjev za imenovanjem ulica jer se naselje sve više širi i već se sada u njemu teško snaći. Predložio je i postavljanje vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, posebice na dva raskrižja u naselju, što bi povećalo sigurnost sudionika u prometu.

Gradonačelnik Loris Peršurić nije se složio sa mišljenjem mještana naselja po pitanju te, svojevrsne međuobilaznice. Ne misli da potrebe mještana nisu uzete u obzir, jer će raskrižje predstavljati kvalitetno rješenje. Osim spomenutog prilaza naselju tu će biti još i onaj prema Finidi sjever, indirektno na gradsku obilaznicu. Inače,  lokacijska dozvola već je dobivena, glavni je projekt dovršen, a građevinska dozvola bit će izdana za najkasnije mjesec dana. 

-Rotor ispod nekadašnjeg Ital-icea nužno je potreban, jer je na tome području planirana poslovna zona, rekao je gradonačelnik naglasivši kako je Grad proteklih godina doista mnogo uložio u Stanciju Vergotini, pa i u komunalnu infrastrukturu. Prihvatio je inicijativu za dodjelu naziva ulica, što je problem još nekih dijelova grada. Što se vertikalne i horizontalne signalizacije tiče, gradonačelnik je napomenuo kako se na tome konstantno radi. -Na kritičnim ćemo pozicijama postaviti dodatnu, naravno, u suradnji sa strukom i Mjesnim odborom, zaključio je. (dp)

Audio: Pitanja: Eugen StanissaMobilna verzija članka

Oglasi

Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Mirtex International d.o.o.
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6